Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

Théo filmezett vol.3 (Tolvajtempó)

2011.08.10. 10:50 - Je m'appelle Théo

Üdvözlök mindenkit, a mai alanyunk, a Nicolas Cage és Angelina Jolie által fémjelzett „Gone in 60 Seconds” című film remake-je, a Tolvajtempó (Az eredeti címe is ez volt, a magyar fordítók leleményességének hála).
A történet, lényegében egyszerű. Memphis (Cage) öccse Kip (Giovanni Ribisi) nagy balhéba fog. El kell lopnia 50 luxusautót, egy kőgazdag maffiózónak, Calitrinek (Chris Eccleston), akit mellesleg már kitoloncoltak Európából. A dolog jól megy, amíg el nem szúrnak egy akciót, Kip szerencsétlensége miatt (lopott autóval gyorsulási versenyt rendezni, úgy, hogy 150-nel száguldasz el egy igazoltató rendőr mellett, az nyugodtan hívható bénázásnak) a buli megakad, a főnök pedig balekunk kinyírásával fenyegetőzik. Ekkor jön a képbe Memphis, hogy megmentse öcsikéjét. Persze, nehezítés, hogy alig pár napja van megoldani az akciót, így nehéz döntésre szánja el magát. Összeszedi régi, autótolvaj bandáját a cél érdekében és egy éjszaka alatt álnak neki, elzavarni a balhét. Persze, nem lesz ez olyan sima. A bandából összesen 3 tag jelenik meg, köztük a csinos Sway (Angelina Jolie), Szfinx (Vinnie Jones) és Otto (Robert Duval) a mindenesük. Persze, Kip és barátai is beszállnak az öreg rókák mellé, hogy az akció simán menjen. Mivel akciófilmről van szó, a rendőrség sem maradhat ki, éber őreivel. Castlebeck nyomozó (Delroy Lindo) minden megtesz azért, hogy Memphist a börtönbe juttassa.
A történetről röviden ennyit, nem szeretnék Spoilerezni, így inkább térjünk át a hangulatra. Az igazi autómágusok nyálukat csorgatva nézik majd a Ferrarikat, Lamborghiniket, BMW-ket és azt a csodálatos Shelby Mustang GT500-ast, ami a film borítóján is látható. A laikusak is jól fogják magukat érezni Angelina kerek popója, a látványos üldözéses jelenetek és a történetnek hála. A kameramozgások és a jó beállításoknak köszönhetően teljesen átjött a hangulat, a film csúcspontja pedig egyértelműen egy epikus autósüldözés, Long Beachen. Ugyan, ki ne gondolkodna el azon, hogy milyen lenne abban az Eleanorban (ugyanis a srácok, minden ellopandó kocsit, női névre keresztelnek el…egyrészt babona, másrsészt a zsaruknak olyan mintha nőkről és nem a célpontokról beszélnének) átrepülni egy félhídnyi autó felett, egy autómentő autó platójának segítségével?

A jelenetekhez persze a szereplők is hozzátettek. Cage hozza a szokásos, higgadt jófiút (ill. rosszfiút, ha a rendőrség nézőpontjából tekintünk rá), Jolie a laza, de kemény női főszereplő, Ribisi pedig a jellemfejlődéses öcsike szerepét. A főbb emberek mellett a mellékszereplők is el lettek találva. Számomra nagy kedvenc volt Szfinx, a „néma” (a film végén kiderül, miért csak idézőjelbe raktam a némát) és hideg gyilkos. Persze, itt is vannak olyan szereplők, akiktől a hdieg futkos a hátamon. Kip két haverja, a néger nagydumás srác és a számítógépmágus, de lúzer autótolvaj, nagyon ki tudtak akasztani. Persze, ők sem a színészi munkájuk, hanem a rájuk írt szerep miatt.
Zeneileg nem panaszkodhatunk, a kellő adrenalinpumpa itt is megvan. Az autók hangja, a sebváltó szisszenő hangja váltáskor és egy kellően eltalált muzsika, minden autóimádónál a felálló szőr hatását keltik.

Összességében a film számomra egy óriási favorit. Persze, a vélemény egyedi. Ez egy tipikus popcornmozi, amiben nem kell gondolkodni. Hogy repül át egy kocsi, egy fél hidat, mielőtt végigment fél Long Beachen? Kit érdekel, ha baromi jól nézett ki? A kedvenc filmeim egyike, így nálam ez egy igazi 5/5-ös film.   

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr33139377

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása