Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

Írásos cikkek: God of War: Chains of Olympus (PSP)

2010.03.27. 22:34 - Je m'appelle Théo

Címkék: teszt cikk írásos

PS2-n mindent besöpört. A legjobb, a legszebb a leg-legebb volt. Annó mikor megszereztem a PSP-met ezt a játékot kaptam mellé. Az élmény hihetetlen volt.

 Nézzük sorrendben. Az első GoW 2005ben jelent meg PS2re. A hatás mérhetetlenül komoly volt. Akárcsak a Prince of Persia sorozat, a szerkesztők itt is tökösen visszanyúltak az aktuális nép mitológiájához és azoknak mivoltjához. A GoW a görög mitológia minden részét elénk tárja. A szörnyek, a harcosok,  a titánok, de még az egyszerű emberek is olyanok ahogy azt egy görög történetből képzelnénk el. Egyszerűen fantasztikus a stílusa.

            Ha már mítoszok, akkor nézzük rögtön a sztorit. Ugye van nekünk Kratosunk, akit Hádész megölésével a háború istenévé választottak, de Kratos elveszti minden hitét az istenekben és ezután csatlakozunk a sztoriszálhoz. A PSP verzió ami előadja mi is történt ezután és hogy miért kell sorra mészárolnunk a szembejövőket.

            Huppanjunk át a grafikára. PSPről van szó tehát így gondolkodjunk. A GoW kurva jól néz ki! A megvalósítása a díszleteknek, a szereplőknek vagy a sima NPC-knek, az valami hihetetlen. PSPn találkoztam már szép játékokkal (Tekken: DR, Final Fantasy 7, stb.), de ez mindent vitt. Na és ott vannak a hangok. A melódiák, amik kísérik a játékot, nagyon komolyak. Egyszerűen arra késztetnek, hogy öld le aki szembejön, de figyelj a stílusodra. Félelmetes.

            A játéknak persze nem az előbbiek a legfőbb elemei, hanem maga a harc. Kegyetlen, akrobatikus és brutálisan jól néz ki. Az animációk remekül sikerültek. A pengék csattogása akárcsak egy táncos, akinek megvan a tökéletes koreográfiája. A kivégző mozdulatok vér precízek. Egy rossz gomb és vége van, de ha jót nyomunk, akkor vér, belek és fejek mindenütt. A játék során több fegyvert is kapunk, valamint a játék első kijátszása után különböző skineket is, amik újabb erőt adnak az újrajátszásra. Minden lemészárolt ellenfél után kapunk kis piros bogyókat, amivel később fejleszthetjük meglévő fegyvereinket és azok így egyre erősebbek és pusztítóbbak lesznek. Pláne ha használjuk a spéci kombókat amik a fegyver különleges erőit hivatottak előhozni. Micsoda vérfürdő… nyami. Csoda folytán, ha megunnánk a harcot, akkor kell a logikánkat is dolgoztatni. Különböző okossági és ügyességi feladatok is vannak a játékban, amik ha nem is Syberia szintűek de színesítik a játékot, az tuti.

            Jöjjön a fekete leves. A játék cseszettül rövid. 5 óra és vége. Könyörgöm…miééééért? Kell még ilyen! Reméljük hamar kapunk valami finomságot ami hasonló mint ez!

        Kukkantsuk hát meg az értékelést így zárásként: 

Grafika: 10/10
- Tökéletes. Aki nem hiszi, annak utánajárok!
Irányítás: 10/10
- Itt sincs gond
Hangok: 10/10
- Kimért, stílusos… VÉR profi.
Játékélmény: 10/10
- Magával ragad és egyszerre végig akarod játszani…és újra és újra…

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr341873895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernő88 · http://varazslatosmesefilmek.blog.hu 2010.03.28. 17:13:11

Heh! Nekem is van psp-m de ez a játék nincs meg:) Biztos jó lehet. A teszt jól sikerűlt!
süti beállítások módosítása