Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face...Ballon d'or

2011.01.12. 18:55 - Je m'appelle Théo

Címkék: á face aranylabda

Hétfő délután a futball világ üdvöskéi szmokingot ragadtak és ellátogattak Zürichbe, hogy idén is kiosszák a futballvilág legjelentősebb díjait. Mi is történt a nem is olyan MESSI Svájcban? Az most kiderül részletesen, ha a „tovább”-ra kattintotok.

A focivilág Oscar gálája az Év Csapatának kihirdetésével kezdődött:
Marco Van Basten lépett a tribünre és felsorolta a 11 férfi nevét, akik szerepelnek a FIFA álom-tizenegyében: Casillas - Puyol, Piqué, Lúcio, Maicon - Iniesta, Sneijder, Xavi - C. Ronaldo, Villa, Messi.

Bevallom szimpatikus számomra ez a kezdő 11, de pár változtatást azért intéznék. Véleményem szerint nincs igazi bal-bekkje (lásd. Patrice Evra) és talán egy védekező középpályás is hiányzik. A csatársorba nem igazán lehet belekötni, igazából ki merne belekötni?  
Ezután jött a Fair Play díj. A nevezők közül egy érdekes név kandikált ki: Haiti U17 Womens. Érdekes módon ez a csapat nyerte a díjat, a hazájukat ért földrengés utáni sport- és szellemi magatartásukért. Gratulálunk nekik, bár nem ismerem az eddigi munkásságukat.
Elérkeztünk a legjobb NŐI edzőhöz. Aki követi az Eurosportot, az szokott látni női mérkőzéseket (BL, VB, EB etc.), amik véleményem szerint vannak olyan szórakoztatóak, mint a pasik meccsei, csak talán az iram kisebb. Szóval, Vicente Del Bosque a spanyol válgoatott edzője köszönthette Silvia Neid-et a német női válogatott edzőjét, aki VB-t és EB-t nyert a válogatottal. Bizonyára komoly munkát fektet bele ebbe a csapatba, szerintem egy férfi csapat vezetésével is megbirkózna.
Mostmár díjaztuk a legjobb női edzőt, jöjjenek a férfiak és a prosztatareklám. Guardiola, Del Bosque és Mourinho. Világbajnokság, Klubvilágbajnokság, Bajnokok ligája. Ez a három cím a labdarúgás csúcsa, és a 3 edző a három díjból legalább egyet megszerzett. Nagyszerű hármas, igazi MESTERhármas. A díjat pedig nem más szerezte, mint José Mourinho a Real Madrid és az év első felében az olasz Inter edzője. Zsenialitása vitathatatlan, és mégis ő maga vitatható. Számomra ő a foci Dr. House-a. Bunkó és zseni. Guardiola és del Bosque is megérdemelte volna a díjat, hiszen a maguk módján rengeteget tettek 2010-ben a labdarúgás világában.
19.34: A Puskás-Díj átadása! Másodszorra osszák ki az év legszebb gólja díjat, amit a magyar történelem egyik legjobb futballistájáról neveztek el. Öcsi bácsi büszke lenne az idei nevezőkre, akárcsak a tavalyi CR7 (gy.k.. Cristiano Ronaldo) gólra. A szebbnél-szebb megmozdulások közül kiemelkedett a bírák szerint Hamit Altintop, török középpályás gólja, amit Kazahsztán ellen szerzett:


A Santos már nevelt a focivilágnak egy Pelét, egy Robinhot és éppen formálódik a kezükben egy Neymar is, de tudtátok, hogy a legjobb futballista hölgy is itt játszik? Ő Marta, aki ötödszörre nyeri meg a női aranylabdát. Nézzünk egy apró statisztikát róla: 24 éves, 55 mérkőzésen a válogatottban, 56 gól. Szóval? Megérdemli? Természetesen.

Aki odafigyelt az elején, az észrevette a szórejtvényt. Ki nyerte meg a férfiak aranylabdáját? Segítek: nem spanyol. Így már egyértelmű, hogy az argentín Lionel Messiről van szó, aki a történelemben először megvédte címét és 2009 után, 2010-es év futballistája is lett. Fergeteges évet zárt, bár sokan a két spanyol közül az egyiknek adták volna a díjat. A díjat edzője, Pep Guardiola adta át, majd Messi ezt mondta:
"Köszönöm a tapsot, de erre nem számítottam. Nagy boldogság, hogy itt lehettem a barátaimmal együtt. Szeretném megosztani barátaimmal és a többi csapattársammal a díjat, imádom őket és mindazokat, akik segítik pályafutásomat. Mindenek előtt a Barcelona szurkolóinak köszönök mindent és nekik ajánlom ezt a díjat. Csodálatos pillanatok ezek a számomra!"

Az érdeklődők számára íme a pontos végeredmény:

1. LIONEL MESSI 22,65%
2. Andrés Iniesta 17,36%
3. Xavi 16,48%


Számomra kissé meglepő, az 5% előny, de valljuk be, hogy az itt szereplő 3 játékos mindegyike megérdemelte volna a „Ballon d’or”-t.
Ezzel búcsúzom, találkozunk nemsokára a blogon :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr62579485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ARSENAL4EVER 2011.01.12. 20:31:12

"történelemben előszr megvédte címét" Ezt megcáfolnám, már több játékos is megvédte a legjobb futballista címet.

Messi megérdemelte, de nála sokkal jobban Sneijder. Nem is értem, hogy mért nem a holland kapta. Ez a cím már nem ér semmit. Kitörölheted vele a segged, miután ilyen nevek kerültek a győztesek listájára, mint Cannavaro.

ZibZero 2011.01.13. 08:53:41

@ARSENAL4EVER: ott a pont.
most, hogy már megváltoztak a szavazási szabályok, már csak egy ,,ki a kedvenc focistád?" szavazás az egész

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.01.15. 11:19:36

@ARSENAL4EVER: többnyire egyetértek veled, hiszen itt már tényleg csak a envet és nem a teljesítményt díjazzák. Amúgy biztos megtisztelő lehet megkapni a díjat...
off: nevezel a videós versenyre? MSN-en még utoljára azt mondtad készülsz rá egy videóval :)

scpeti79 · http://scpeti.x3.hu/ 2011.01.16. 00:33:09

Sziasztok!

Előrebocsátom, nem igazán értek a focihoz...... De követem a híradásokat...... Szóval: Állítólag az UEFA létre akar hozni egy új kitüntetést, amellyel a vén kontinens legjobb focistáját díjazzák. Vége a Ballon d´or-nak a jelenlegi formájában? Mindenesetre Messi kitüntetése kiverte azt a bizonyos biztosítékot....... (Ha jól tudom, egykoron az Aranylabdát csak európai labdarúgók kapták.)

ARSENAL4EVER 2011.01.16. 11:30:31

@Je m'appelle Théo: Nehezen tudom rá venni magam, de szerintem ma ez sikerülni fog. De ha nagyon nem megy, akkor lehet kihagyom ezt a "játékot", mert nem akarok rossz munkát kiadni a kezem közül.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.01.16. 15:52:38

@ARSENAL4EVER: sajnálnám, ha kihagynád...egyrészt mert úgytűnik értesz a focihoz és az jó valamint a nevezők száma eddig 1 és legalább ne legyen egyoldalú a verseny... Voodoo nem jelentkezett, pedig ő is azt mondta, hogy benevez
süti beállítások módosítása