Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face: Bajnokok Ligája 2012-2013 (csoportkör)

2012.09.05. 10:47 - Je m'appelle Théo

Címkék: cikk foci írásos

Mi is lehet annál szebb, mikor a kedvenc csapatunkat egy olyan csoportba sorsolják, ahonnan a továbbjutás nem kérdés, hanem elvárás? Az első felvonásban a BL csoportköreit veszem górcső alá, aztán jöhet az Európa Liga! Jó szórakozást!

A csoport: Pénz beszél, kutya ugat?

A PSG csoportja. Elég meredek lenne rögtön az ő nevükhöz írni ezt a csoportot, hiszen a francia bajnokságban csak 3 döntetlent tud felmutatni az Ancellotti féle, francia bagázs. Érdekes csoportot szült a sorsolás, mivel az első hely sem biztos. A Porto évről-évre megmutatja, hogy szolidabb játékerővel is tudnak komoly eredményeket elérni Európában és ez veszélyes lehet a feltuningolt (azt még nem tudni, hogy sufnituning lesz, fényes festéssel vagy matricákkal, vagy komoly erősítés egy bika motorral) PSG számára. A nevető harmadik pedig lehet a Kiev. A Dinamo sem erősített rosszul, hiszen soraiban tudhatja Taiwot, valamint Miguel Velosot is, akik egy ilyen csoportban komoly szerepet vállalhatnak a védőmunkában. Van a csoportban egy másik Dinamo, a Zágreb is, akik valószínűleg csak a tisztes helytállás jegyében fognak futballozni és a legszebb remény számukra a pozitív gólkülönbség. Az APOEL faktor belőlük hiányzik a megérzésem szerint, nem hiszem, hogy komolyabb tettet hajtanának végre.

Théo szerint a végeredmény: Porto, PSG, Dinamo Kiev, Dinamo Zagreb

B csoport: Ki nevet a végén?

Első körben úgy tűnik, az Arsenal már megint belenyúlt. Furcsa, de nekem úgy tűnik az Arsenal évről-évre a lehető legkönnyebb ellenfeleket kapja. Ez most valamennyire megdőlt, hiszen a Schalke 04 és a Montpellier játékosai is szívós figurák, viszont mégsem érzi azt az ember, hogy itt nehéz dolga lenne a Wenger csapatnak. A ’pellier ex-játékosa, Giroud valószínűleg ott lesz a pályán az Ágyúsok soraiban és ez pikáns csatát ígér. Ne feledkezzünk meg Megyeri Balázs csapatáról, az Olympiacos Pireusról sem. A csapat évről-évre megfordul a BL-ben, kisebb-nagyobb sikerekkel. A görögök bele tudnak szólni a csoport kimenetelébe, hiszen erős és szívós ellenfélről van szó. Legjobb csatárukat, Mirallast eladták az Evertonba, valamint vettek egy potyakapust (az MU drukkerei még most is borzonganak a név hallatán) Roy Carrolt, aki meglepetésre, ki tudta szorítani a mi Balázsunkat a kapuból. Mi sülhet ki abból a csoportból, ahol ott van a Barca mostohafia, Afellay és Huntelaar? Mi tud kihozni az új-Arsenal ebből az évből? A francia bajnok a mennybe megy, vagy felsül? Jó kérdés. Izgalmas csoport lesz, az biztos.

Théo szerint: Schalke 04, Arsenal, Montpellier, Olympiacos 

C csoport: Játszóház

Ettől jobbat nem is kívánhatott volna a Milan? Megkapták az egyik legalábecsültebb ellenfelet, az Anderlechtet, a széteső-félben lévő újgazdag Malagát, valamint a kelet királyát, a Zenitet. Utóbbi kirándulás lehet talán a legnehezebb a Milan számára, hiszen az oroszok nem félnek a 90 percnyi védekezéstől, valamint a kapufához fagyástól. Gondolkozzunk azonban egy kicsit. A Milan is nagyban átalakult, hiszen az öreg Vespakat kigurították és helyükre a Ducati koncepció motorjait hozták. Ugyanis itt vannak a jövő nagyjai, akikről még nem tudunk sokat, meg egy-két tapasztaltabb róka, akik idén a rozoneriket fogják képviselni. Ahogy írtam, az Anderlechtnek, valamint a Malagának maximum egy külön-harc juthat az EL-t jelentő harmadik helyért, hiszen ezt a két ellenfelet ők max „megharapdálhatják”, de szét nem téphetik.

Théo szerint: AC Milan, Zenit, Malaga, Anderlecht (bocs Juhász Roland, de ebből a csoportból nincs nagyon kiút)

D csoport: Küzdj az életedért 

Így bizony, a halálcsoport. Az angol, a spanyol és a német bajnok a holland bajnok ellen! Ez az első mondat az Ajax sikerét vetíti elől, aminek valószínűsége elég alacsony, viszont ők is tudnak olyat mutatni, mint a Pireus. A Citter és a Madrid fog menni az első helyért, de ebből a „presztízs”-csatából a Dortmund sokat hozhat, hacsak nem bukik bele a tavalyi produkciójába, ahol egy simábbnak tűnő csoportban bukott el. Nagy meccsekre számíthatunk, a Real – Cityn kívül. Előbbi szereti a kontrákat, utóbbi meg, ha nagy csapattal vív, ritkán támad ki igazán. A 90 perces szotyievés garantált, meg unalmunkban biztos számolgathatjuk majd, hogy a pályán lévő játékosok árából meddig élhetnénk el gondtalanul, de sajnos többre nem igazán számíthatunk, ellenben egy Real – Dortmund, vagy City – Ajax még egész jó kis csatát hozhat.

Théo szerint: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Dortmund

E csoport: Rescue me!

„A Nordsjaelland a bajnok!”, örvendhettek a Nords’ drukkerei. „A Nordsjaelland a Juventussal, a Chelseavel és a Shaktar Doneckel került egy csoportba…bazzeg”, nos, ez a BL sorsolás utáni reakciója volt a már említett drukkereknek. A Chelsea komolyan beerősített a nyáron, akárcsak a „régi, szép időkben” és erre a mintára dolgozott a Juventus is, akik leginkább a környezetükből kapkodták el a jó játékosokat (Asamoah, Isla, Giovinco). Valószínű, hogy ez a két csapat lesz az, akiket a továbbjutó szerepben fogunk látni, hiszen a Shaktar erős, de ennyire talán nem. Környezetében a Shaktar egyértelmű fölénnyel bír, a Kyevvel egyetemben, azonban ez a csoport már erősnek tűnik. Egy-két pontot elcsíphet a Juve-Chelsea párostól, de nekik csak a Nords’ ellen van igazán esélyük. Persze, az északiakat se becsüljük le, de körülbelül annyi az esélyük, mintha a DVSC lenne ott. Tehát, nem sok. Ezzel nem az ő focijukat akarom becsmérelni, vagy a miénket, hanem azt, hogy a két bajnokság talán egy szinten van, ergó a csapatok nagyjából ugyanannyi eséllyel indulnának egy ilyen csoportból.

Théo szerint: Chelsea, Juventus, Shaktar, Nordsjaelland

F csoport: „a mi stadionunkban volt a tavalyi döntő!”

Ez az egyetlen pozitívum, amit a májusi eseményekről mondhat a Bayern, hiszen ott az ő szerencsefaktoruk ott fogyott el, amikor Drogba felugrott fejelni a 90. perc tájékán. Ez a csoport viszont elég kényelmesnek tűnik és komoly csatát ígér a második helyért. A Valencia, a spanyol bajnokság bronzvárományosa küzdhet meg az új stadionjával villogó Lille ellen ezért a pozícióért. Ebben a csoportban azonban látok egy Basel-faktorral bíró BATE-t, akik talán ebben a kvartettben lehetnek nevető harmadikok. Képzeljük el, ha a nagyok játszanak egy körbeverősdit, a BATE meg hazai pályán el-elcsipked pontokat. Benne lehet a pakliban. A Bayern az első helyét biztosítandó, jól bevásárolt idén nyáron, főleg nyár elején. Shaquiri, az egy személyes Basel-faktor, Dante, a ’Gladbach egyik sikerkovácsa és Javi Martínez, az Európa bajnok spanyol neve jól hangzik, de nem teljes garancia a sikerre, hiszen nevekből csak a Football Managerben lehet megélni. A BATE-ről megtanultuk, hogy az utolsó percekben halálosak, a Valencia támadásmechanikája, valamint a Lille nagyravágyása parázs kis csatákat hozhat.

Théo szerint: Bayern München, Valencia, BATE, Lille

G csoport: a vörös hadsereg nyugaton 

Komoly utazás várhat a Barcelonára, a Benficára és a Celticre, hiszen a hűvös Moszkvába kell utazniuk, ahol már sokan ráfáztak. A csoport, első olvasatra is sima Barca sikert jósol, valamint az előző csoportnak megfelelően, komoly csatát a második-harmadik helyért. A Celtic erős védelmét egyedül ez a torna fogja megmozgatni, hiszen odahaza az egyetlen riválist eltették a fagyasztóba. A Benfica játékosaira ráfér a siker, hiszen a Portóval évről-évre nagy csatában vannak, és nem feltétlenül jól jönnek ki ebből. A Spartak? Nos, ők hazai plyán lehetnek veszélyesek, hiszen a Benfica és a Barca játékosai valamivel melegebb környezethez szoktak, egyedül a ködös glasgowi nyár, ami hasonlíthat az orosz mércére. A skótok valószínűleg a taktikus, „passzolgassunk a saját térfelünkön” játékot fogják játszani bárhol és bármikor, a Befica pedig Real Madrid stílusban próbálja majd megfogni az ellenfeleket (lásd. kontrajáték). A Spartak játékosok meg ezt a kettőt egyszerre játsszák, hiszen meg kell mutatni, hogy büszke népük már nyugati szinten játszik.

Théo szerint: Barca, Spartak, Benfica, Celtic

H csoport: Vörös csoport

 Elsődlegesen a mezek színére céloztam, hiszen a 4 csapatból 3-nak a vörös a domináns szín a mezében, a CFR Clujnál pedig a bordó a domináns. A másodlagos célzat pedig a csapatok vérmességét mutatja, hiszen az MU akár csúnyán megszenvedheti ezt a csoportot. A Braga örökmozgó stílusa kellemetlen lehet bárkinek, akárcsak a Galata katlanának hangulata. A United utoljára a Bursaspor ellen játszott Törökországban és ott sem volt annyira egyértelmű a dolguk. A Kolozsvár csapatában ott lesz egy magyar, ha felépül, hiszen Vass Ádám a szomszédba tette át székhelyét, ezzel egy kis hungarikumot csempészve a legnépszerűbb klubtornába. Játékerő szempontjából a United tuti befutónak tűnik, aminek örülnék is, azonban itt egy könnyű, vagy lapos meccs sem lesz. Furcsán hangzik, de talán, pont a Vörös Ördögök fogják lassítani, illetve tompítani a csoport, forrongó hangulatát.

Théo szerint: Man United, Galatasaray, Braga, CFR Cluj

Nemsokára jön egy tömörebb EL pakk, majd ezután az átigazolási piac szépségei! Hamarosan találkozunk!

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr404756401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dobi100 2012.09.05. 16:38:46

Nagyából egyezik a véleményünk kivéve a Dortmundnál. szerintem még a realt is meg tutdják verni ha nagyon akarját és az ajaxnál meg jóval erősebbek (mégiscsak egy bl ezüstérmest vertek meg zsinórban 4 szer abban az évben)

ARSENAL4EVER 2012.09.05. 20:31:10

Én is egyetértek veled, logikusan levezetted, majd a csoport kör után vessük össze az én tippjeimet, meg a tieidet, aztán kiderül kinek volt több igaza. :)

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2012.09.06. 10:32:05

@dobi100: ebben igazad van, de valahogy mégsem érzem azt a potenciált bennük :)

@ARSENAL4EVER: benne vagyok az összevetésben :)

ARSENAL4EVER 2012.09.06. 21:51:44

@Je m'appelle Théo: Rájöttem, hogy én le sem írtam a tippeket. :D Úghogy itt vannnak: A csoport: PSG, Porto, Kiev, Zagreb
B csoport: Arsenal, Schalke04, Montpellier, Olympiacos
C csoport: egyezik
D csoport: City, Real, Dortmund, Ajax
E csoport: egyezik
F csoport: Bayern, Valencia, Lille, BATE
G csoport: Barca, Benfica, Spartak, Celtic
H csoport: United, Braga, Galatasaray, Kolozsvár
süti beállítások módosítása