Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face...Átigazolási piac: 2012 (TÉL)

2012.02.10. 17:42 - Je m'appelle Théo

Kölcsönben! Ez volt az idei első átigazolási piac igazi mottója, illetve jelszava. Elég szolíd mennyiségű (tény, a legutóbbi alkalmat, ahol Caroll és Fernando Torres is klubbot váltott, nehéz felülmúlni) átigazolás mellé, rengeteg köcsönszerződés járult. Kik mentek és hova? Az érdekesebbekért kattints „tova(bb)”!

Mindenkit a pénz érdekel, ez tény. Ki volt a legdrágább, kinek milyen az ár/érték aránya, vagy egyáltalán ki tud a legtöbbet költeni? Ezek a fő kérdései egy-egy átigazolási szezonnak. Nos, az idei „szezon” bőven visszaesés volt a tavalyihoz képest, ami még mezégetést is hozott, meg kb. 50 milliós buktát a Chelseanek…

 

A legdrágább igazolás a MAGYAR Dzsudzsák Balázs, 19 milliós átigazolása volt, 8(!!!) Anzsiban lejátszott meccs után. Kutya ugat, pénz beszél alapon történő átigazolás. Nem hibáztatom Balázst, mert igaz, ami igaz, tiszteletért ő sem kap kenyeret a debreceni kisboltban. Valljuk be, egy ilyen játékosnak ez megtiszteltetés is, hiszen ekkora pénzért eligazolni…ez a modern rabszolgatartás idei csúcsa. Őt követte Pavljuchenko, aki hazatért Moszkvába, bár nem a Dzsudzsákot foglalkoztató Dinamóba, hanem a városi rivális Lokomotívba. Az orosz mozgolódást az a Pogrebnyak zárta, aki utólag bevallotta, Stuttgart nem jó hely, és egészen a londoni Fulham csapatához repült, hátha ott jobb. Említve a ’Cottage lakóit, egy csatár jött, egy másik ment, Bobby Zamora már a QPR játékosa. Ez utóbbi csapat komoly vételeket, illetve neveket szerzett a télen, szinte a legaktívabb volt a ligában.  Zamora mellé érkezett Taiwo, aki egy balszerencsés milánói kitérő után vette fel (újra) a kék-fehér színösszetételt, akárcsak Djibrill Cissé. A QPR által kiadott pénzösszeget a Newcastle egy emberre, Papiss Cissére költötte, akinek vételára, a Freiburg kasszájába folyt be. Persze, az angol partokat nem hagyhatjuk el Garry Cahill klubváltása nélkül, aki végre-valahára eligazolt a Boltonból, a Chelseabe. Londonnál ragadva, az Arsenal nem volt ilyen aktív a kiadások terén. Ingyen hozott két hónapra egy világsztárt, aki már sok szép pillanatot adott az ágyúsok drukkereinek: Thierry Henry a célszemély. Az MLS egy másik figurát adott Henry mellett két hónapra angol barátainknak, hiszen az Everton megkaparintotta Donovan játékjogát, egészen az amerikai bajnokság startjáig. Az Everton a kölcsönszerződés mellett ingyen elpasszolta Sahat a Tottenhambe és pénzért(ami a kisebbik liverpooli csapatnál mostanában nagydolog) megvette Gibsont az MU-ból. Ja és nem maradhat ki az Aston Villa kölcsönjátékosa( meglepő, mi, hogy kölcsönben van?) Robbie Keane! Irány az iparváros Manchester, ahol a pénz- és olajmágus Citter játékost kölcsönzött, David Pizzaro személyében az AS Roma csapatától. Zárásként jöhet az MU, akik sírból, illetve a visszavonulásból hoztak vissza egy játékost, akit csak vörös ördögként emlegettek. Paul Scholes most egy darabig a 22-es mezben kergeti a labdát…vajon meddig?

Gyanítom unjátok már Angliát, így irány a másik aktív ország, Olaszország. Genovában arra ébredtek a drukkerek, hogy új mezek jöttek ki Alberto Gilardino nevével, ami valljuk be, nem jöhet rosszul a mezárusoknak. Hasonló helyzetben vannak a Napoli drukkerek, akik egy kisebb, de annál drágább névnek örülhettek, a chilei Eduardo Vargas nevének láttán. Lavezzi és Cavani, illetve Hamsik mellett vajon hogy fér majd el a fiú a csapatban? Bevásárolt a középpályára az Inter. Palombo mellett érkezett Guarín, aki még egy hónapig harcképtelen, hiszen az orvosi vizsgálaton egy aprónak tűnő vádli sérülést állapítottak meg nála. Remélhetik a milánói kék-feketék, hogy ez nem hagy fekete foltot a középpályás átigazolási papírján. Nagyobb nevet ksözönthetünk KÖLCSÖNBEN a Juventus gárdájában, aki nem más, mint a Roma csatára, Borriello. Visszatért Leccébe egy korábbi jó név, a Sporting Liszabontól kiútált Bojinov, két kisebb név (Blasi, Di Matteo) és a korábban római, Delvechio mellé. A Napoli két emberrel segítette ki a szenvedő Novarat, hiszen megkapták Mascara, illetve Rinaudo játékjogát is (kölcsönben).

 

Ugorjunk a csizmánkból a többi vízbe, egy-két nagyobb névért. Obassi a Hoffenheimet a Schalke kedvéért hagyta ott Ibisevic pedig a Stuttgartéért. Nagy érvágás a kékeknek? Klubbot váltott a Santos egyik reménysége, Danilo, aki Portoban folytatja pályafutását. Az egyik legszebb nevű focista Biljaletgyinov hazatárt a Spartak Moszkvába, míg Moussa Sow a Fenerbahce-be igazolt. Sow pótlására, illetve a belőle jövő pénzből megvette a Lille a Brest tehetségét Nolan Roux-t, akinek átigazolási hírét csak az Intertől Párizsba igazoló Thiago Motta nyomta el. Franciaországban még volt egy jó váltás, a Rennes szempontjából, hiszen Erdinc a mellőzőt PSG csatár veszi át a 9-es mezt. A legnagyobb neveket ezzel szitne ki is merítettük. Mi a gyanús? Csend volt Spanyolországban. Sehol egy Neymar vagy Van Persie vagy akárki, akiket már az újságírók lég leigazoltak vagy a Barcába vagy a Realba. A nagyok mellett a Malaga, a spanyol Man City és a többi, kisebb csapat is csak módjával vagy épp sehogy nem nyúlt pénztárcájába. A magyar piacon nem igazán történt semmi érdekes. Elment a kispesti Danilo is, akárcsak a santosi, illetve klubbot váltott Torghelle (Air) Sándor, a maygarok bikája. Mi lesz így a Honvéd támadó sorával? A másik főbb dolog, Németh Krisztián, illetve Koman Vladimir, azaz az U20-as bronzérmesek csapatváltásai. Előbbi az RKC Waalwijk, míg utóbbi a francia másodosztályban szerénykedő AS Monaco mezét veszi fel az idény második felétől.

 

Nem tudom, ti hogy gondoljátok, de ez nem is igazán probléma. A pénz persze fontos dolog a futballban, de most legalább nem adnak ki sok pénzt a semmiért a csapatok, és előbb kölcsönben próbálkoznak, hátha bukás lesz a dologból. Mit gondoltok, megéri ez nekik? Persze, a FIFA már régóta megpróbálja egy kicsit megkötni az eszetlen költekezők kezét, ami lassan sikerülni látszik…vagy ez csak a (nyári) vihar előtti csend?   

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr154072428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ARSENAL4EVER 2012.02.11. 21:35:00

Kihagyta Ryo Miciachi Boltonba való szerződését(persze kölcsönben). Van Persie meg remélem nem megy el nyáron sem, de valószínűleg a Real 70 milliós ajánlattal is próbálkozhat, vagy 30 millió+Higuan, ami még elfogadható is lenne, ha RVP nem lenne egy igazi ágyús, ami az argentínról nem éppen mondható el.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2012.02.12. 10:09:35

@ARSENAL4EVER: tényleg elfelejtettem Ryo-t, pedig ő is fel volt írva a "megemlíteni" listámra...am RvP-t tényleg kóstolgatja a Real, de a csereakcióval szerintem az Arsenal se járna rosszul. Benzema és Higany is jó csatárok, és ha kellőképp rájuk van építve a támadóalakzat (á la van Persie az Arsenalban), akkor lehet, hogy ők is szórják a gólokat. Persze, RvP már-már élő legendának számít az Emirates-ben, így az ő eligazolása tényleg felérne egy katasztrófával Londonban.
süti beállítások módosítása