Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face... A futball fenegyerekei

2011.04.10. 11:57 - Je m'appelle Théo

Címkék: á face

Hisztiznek, verekednek és balhéznak. Ők a futball világának csodabogarai. Úgy döntöttem összeszedek pár figurát, akikkel többet foglalkoznak pályán kívül, mint a zöld gyepen.
Kattintsatok tovább, ha érdekel a cikk.
 
Mario Balotelli: Supermario visszavág!

Miért is kezdem vele? Mert ő a legfiatalabb. Tehetséges, az nem kétség, hiszen második igazán nagy klubjában szerepel, és valljuk be, látni rajta a tudás jeleit. Ügyesen cselez és a testalkata is focistához illő. Mi a gond? Az, hogy agyilag nem képes elviselni a hirtelen jött hírnevet. Rosszul van, ha nem róla szólnak a hírek (legalábbis nekem így tűnik). Nem tudom, igazából miért is balhézik? Tényleg ennyire mamlasz valaki, hogy szándékosan darts tűvel dobál másokat (hál’égnek senki sem sérült meg miatta) vagy, hogy már 2 vagy 3 étteremből tették ki, mert bunkó volt? Abszolút vicc, hogy a pályán is ilyen. Nem tudom, ki a rekorder, de lehet, hogy pályafutása alatt ő lesz a legtöbb pirosat kapó csatár. Nem értem, hogy miért nem képes úgy viselkedni, mint egy érett focista. Elvileg ezekre a játékosokra felnéznek a gyerekek. Remélem az ő stílusát nem veszik példának…

Egy kis extra Marioról: Még az edzőmezt sem tudja egyedül felvenni…

Adriano: cselescsávó

Elnézést, a hajdani StárSport főcím nyúlásáért, de Adriano tényleg cseles lehet, ha ennyi rossz szezon után még kell egy brazil nagycsapatnak. Az Inter és a Roma után (plusz egy Flamengoi kitérő után) hazakerült a brazil csatár. Irány a Corinthians, ahol nem tudom mi járhatott az elnök fejében, amikor a 48szoros brazil válogatottat elhozta. Adriano Leite Ribeiro összesen 3 alkalommal kapta meg az arany szemetesláda díját, amit az olasz bajnokság legrosszabb játékosa „érdemel” meg, minden szezonban (tavaly egy másik brazil, Felipe Melo kapta meg). Gól érzékeny játékos, az biztos, de a sérülések, és az a hihetetlen arogancia, ahogyan viselkedett az elmúlt időkben, rendesen levitték az értékét. Lehet, jobb lett volna, ha inkább a Parmaban marad még 1-2 évet?

Már itt sem értette...

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maradona: Isten keze a nadrágban

Az argentin zseni a futballtörténelem nagykönyvének aranybetűs részlegéhez tartozik, az biztos. Technikai tudás fergeteges volt, akárcsak a gólérzékenysége. Mégis, miért tettem be ide? Nos, a futball után, illetve pályája vége felé, Maradona kezéből kicsúszott az élete. Nem hiszem, hogy egy „példaképnek” drogozni vagy innia kéne. Diegora még máig sokan felnéznek. Ismerem olyan gyereket, akinek ő a példaképe. Tettlegességig fajuló viták az újságíróval, kokainfüggőség és túlsúly. Mondhatnánk, hogy „oké, megöregedett, felszedett pár kilót”, de itt nem feltétlen erről volt szó. Pályája végén kezdődött, és szép lassan túlkerekedett. Ezután lett belőle az argentin válogatott edzője, ahol valljuk be, érdekes volt. A vezetőség utálta, a játékosok istenítették Diegot. Miért? Mert olyan volt a pálya szélén, mint egy 12. játékos.
 
Tényleg a nadrágban volt az Isteni kéz:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
George Best: nők, kocsik és pia
 
Halottról vagy jót, vagy semmit. Ez egy kicsit most megdől, hiszen a manchesteri 7-es, George Best közel sem élt, tökéletes fuballista életet. Karrierje ekzdetén, bombaként robbant be a köztudatba (lásd manapság C. Ronaldo), mint a ftuball új zsenije. Nagyszerűen játszott és rengeteg gólt lőtt. Mégsem mondható igazi példaképnek. A pia és a gazdag élet megváltoztatták. Egyre inkább a külső értékek kezdték el izgatni, és nem a kerek bőrgolyó a szép, zöld gyepen. Felvételeket láttam már a játékáról, és tényleg…igazi profi volt. Mégis, a magánéleti gondok vitték őt igazán a süllyesztőbe.
2002-ben májátültetéssel mentették meg az életét, ezután már csak 3 évet élt, az észak-ír legenda.
 
Joey Barton: a tesó már a sitten van
 
Remek munkabírású játékos és alázatos. Ez Joey Barton. Elgurult a gyógyszere és akkorát rúgott az ellenfélbe, hogy majd lerepült a feje. Ez is Joey Barton. A nem épp önfegyelméről ismert játékos a Man Cityben 39 sárga és 3 piros lapot szerzett. Novemberben egy vita közepén, gyomorszájon vágta Pedersent (Blackbourn). Megjárta már a börtönt és a pszichiátriát is. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de ha már pszichiáter kell, akkor ott tényleg gondok vannak. Newcastleben volt egy nácista megmozdulás, amit ő ugyan cáfolt, mégis elég érdekesen néztek rá (és akkor még regnáló bajuszára). Véleményem szerint, nem ő az ideális példakép, a mai gyerekeknek.

Ez sem a szebb mozdulatai közül való:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Remélem tetszett a cikk, nemsokára jelentkezem :) Sziasztok! 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr222811684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZibZero 2011.04.11. 14:51:35

mondjuk Ibra-t tényleg lehetne :P

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.04.11. 20:42:25

@FroG: @Szab15: @ZibZero: úgy néz ki, ebből egy újabb cikk lesz :D ha vannak még tippek, írjatok :)

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.04.12. 09:22:25

@Je m'appelle Théo: Eric Cantona ;) Materazzi, Patric Viera , Nigel De Jong, Mascherano(személyes kedvenc ;) )

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2011.04.12. 09:24:47

@Je m'appelle Théo: Jah és szerintem csinálhatnál egy ellenpéldákról szóló cikket is, ahová példamutató játékosok kerülnének :)

Szab15 2011.04.12. 15:22:11

Még talán Karl Henry de ő nem annyira :D

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.04.12. 17:53:40

@FroG: itt igazából olyan figurákról írtam, akik pályán kívül is mamlaszok... akiket írtál, azok közül talán csak Cantona és Ibra ilyen stílusúak :)

ARSENAL4EVER 2011.04.12. 18:14:48

@Je m'appelle Théo: Igaz, mert pl. Viernanak a pályán voltak zűrjei, bár ezt neked nem is kell említenem, hiszen Royyal veszekedett, bár szerintem erről a kettősről is írhatnál egy cikket, mert amit ők csináltak, megérdemelnék. :)

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2011.04.12. 18:20:59

@ARSENAL4EVER: majd kihozok még belőle valamit :) "A pálya fenegyerekei" címen mehetnének a korábban általad és Frog által felsorolt emberek is...az előbbiek, akikről én is írtam, inkább a pályán kívüli fenegyerekek voltak :)

Szab15 2011.04.12. 22:45:09

Kolo Touré?? Pályán kívüli fenegyereknek nem jó? :D
süti beállítások módosítása