Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face... FreddyD és a Rossz PC Játékok Sorozat

2011.02.09. 19:41 - Je m'appelle Théo

Címkék: á face freddyd

 

Üdvözlök mindenkit!
 
2011. Február 7-én freddyD bejelentette, hogy oldala a Rossz PC Játékok Sorozat blog, bezárja kapuit. Sokként érte a hír kis videós társadalmunkat illetve a nézőket. FreddyD egy búcsúvideóban köszönt el minden nézőtől és mondott el pár dolgot a blogra. Úgy gondoltam, ez az esemény mindenképp megér egy bejegyzést.
Durván 3 évvel ezelőtt ismertem meg a RPCJS oldalt és elsőre megragadott. Poénos stílus, mégis részletes és hibátlan videók. Ez volt az első, ami a szemünk elé tárult. A sok-sok videó mellett nyereményjátékok és különkiadások tarkították a blog felületét. Nem mondható egy elhanyagolt oldalnak, hiszen 2-3 napos időszakonként láthattunk új bejegyzést és mindről látszott az az eltökéltség, amit freddyD videóiban is láthattunk. Lassan kinőtte magát a magyar internetes-világ egyik fő alakjává. Rengeteg néző követte munkásságát, amit az átlagos 100-120 komment hűen tükrözött. Ahogy a blogján is említette, több külső felkérést kapott, szponzortól illetve egy rádióműsorban is részt vett.
Mégis, miért votlak olyan jók ezek a videók? Nehéz megmondani. Valószínűleg freddyD hangfekvése illetve előadásmódja olyan, ami megragadja az embert. Jól észreveszi a játékok parodizálható illetve lényeges pontjait. Ezek mellett a külső jelenetek és az újabb videóknál látott speciális jelenetek már csak hab voltak a tortán.
Általa ismerkedtünk meg rengeteg gagyi, de szerethető játékkal. Vele született meg a Stella kultusz, illetve a Mesterlövész letöltési/beszerzési aránya is igencsak megnőtt a több részes videó sorozat után. Bemutatta nekünk az FPS-ek fekete bárányait. Egy igazi „Ellen-gyilkost” és egy nem annyira titkos Nina ügynököt. Volt itt Bícs(beach) szokker és biccs(bitch) is, na meg a City Interactive remekei. Nélküle nem tudnánk, hogy az UFO-k valójában Braziliába szeretnek utazni és azt, hogy a vadnyugaton tényleg nincsen minden rendben.
Rengeteg videós az ő pályáját kívánta elérni: meghatározó alakká lenni egy adott társadalomban. Ez utóbbi vagyunk mi, a Juniorok. Ő hozta létre Anthemillel a Rossz PC Juniorokat, amivel egy új világ alapjait tették le. Egy különleges „csapat” alakult ki, a nézőkkel együtt. Tiszteletre méltó, hiszen a követőire nem, mint rivális, hanem mint ember, akinek segíteni kell, hogy jobb legyen, nézett. Legtöbben az ő hatására kezdünk el videózni és részévé lettünk ennek a világnak.  
Ahogy már említettem, kb. 3 évvel ezelőtt ismerkedtem meg az oldallal, de magával freddyD-vel is sikerült egy rövid munkakapcsolat erejéig ismeretséget kötnöm. Kis oldal vagyok, de nem utasította vissza a kérést, hogy részt vegyen egy interjúban, amit pár e-mail-váltás után sikerült összehozni. A kérdésekre adott válaszai igazolták, hogy freddyD nem csak egy figura, hanem egy hétköznapi ember is, a maga dolgaival. Hrutka Pál szereti a Herta focicsapatát és az Újpest jégkorongosait, na meg freddyDné-t is. Utóbbival találkozhattunk pár különkiadás során, így előre is sok boldogságot az együtt eltöltött időkhöz.
Valószínű, hogy kis világunk megérzi majd freddyD hiányát. Nem akarok vészmadár lenni, de úgy gondolom, az új videósok száma így talán egy darabig megcsappan, de ez lesz nekünk, Juniroknak a feladata, hogy ezt az érát is átvészeljük. Nem panaszkodhatunk, hiszen vannak még nagy nevek, de freddyD csak egy van. LaLee, Senshi, vagy az új generációból NuclearVision és Abydos nagy tehetségek és biztos vagyok benne, hogy fenntartják a nézők érdeklődését, de mégis, a legfőbb figura, a kapitány, elhagyja a hajót.
Zárszóként, köszönjük FreddyD ezt a pár évet és a nagyszerű videókat, illetve azt, hogy egyáltalán itt lehetünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr772649938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása