Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face... Filmek világa

2010.12.15. 17:10 - Je m'appelle Théo

..avagy mi vagyok, ha beteg vagyok? TV néző…

 
Bevallom, nehezen tűröm a betegséget. Frusztrált vagyok és türelmetlen ilyenkor, valószínűleg mert nem mindig tudom úgy elütni az időmet, ahogy akarom. Ilyenkor jön a jó öreg távirányító, aki ilyen esetekben nehéz helyzet van, hiszen sokszor 3szor megyek át az adók listáján, mire végre megtalálom azt, ami nekem tetszik. Gondoltam, ha adódott az alkalom, akkor leírok egy-két rövid véleményt a látott filmekről:

Marley meg én:


Kutyás film, csak nem lehet olyan rossz. Mégis. A történet végülis, jó. Egy pár rá akar jönni, mennyire érettek és magukhoz vesznek egy kutyust. A blöki tör, zúz, ami vicces. A film első fele ilyen mókázásokból áll, majd egy apró törés. A női főszereplő (Jannifer Aniston) elveszíti magzatát. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de egy vígjátékba ilyen pillanat, nem igazán…nos…találó. Ezután jön a nyűgös családi élet és a kutya tevékenysége is sokszor csak háttérbe szorul és a film átmegy érzelgősbe. Ezzel nem is lenne baj, csak akkor ne vígjátéknak akarják eladni. A „Marley és én” jó film, csak nem mint vígjáték. Owen Wilson főszerepe jó választás volt, hiszen remekül játssza a sikerre és boldog családi életre éhes figurát.

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték,
118 perc, 2008
Dolby Digital.
Rendező: David Frankel
Forgatókönyvíró: Scott Frank, Don Roos
Producer: Gil Netter, Karen Rosenfelt

Szereplő(k): 

Owen Wilson (John Grogan)
Jennifer Aniston (Jennifer Grogan)
Eric Dane (Sebastian)
 
G-Force – Rágcsávók:
 
Ráhangolódtam a vígjátékokra, mi? A „Rágcsávók” igazi szórakoztató popcorn vígjáték. Az alap sztori szerint megbízzák a szuperképzett rágcsálókat, hogy szerezzék meg egy gonosz tudós terveit. A próbálkozás kudarcba fullad, a csapatot feloszlatják. Hős tengerimalacaink kis állatkereskedésbe kerülnek, ahol kitűzik céljukat: korrigálni a hibát és megmenteni hírnevüket. Van itt szerelem, akció és rengeteg poén. Pacsi az animátoroknak, hiszen állatkáink nagyszerűen lettek megcsinálva és hitelesen adják a…tengerimalacot(!?). Akinek ez nem lett volna elég, a filmben szerepel „dagadt Jézus/Alain” a Másnaposakból (Zach Galifianakis) illetve olyan szinkronszínészek jutottak szóhoz, mint Nicolas Cage és a szépséges Penelopé Cruz. Egyet nem értek, miért kapott 12-es besorolást?
A film a legtöbb korosztály számára jól emészthető és szórakoztató. „Civil a terepen….tünés mókus”.

Színes, magyarul beszélő, amerikai családi kalandfilm,
90 perc, 2009
Dolby Digital

RendezőHoyt Yeatman
Forgatókönyvíró: Hoyt Yeatman, Cormac Wibberley, Marianne Wibberley, Ted Elliott, Terry Rossio, Tim Firth
Producer: Jerry Bruckheimer


Szereplő(k): 

Zach Galifianakis (Ben)
Sam Rockwell (Darwin hangja)
Tracy Morgan (Blaster hangja)
Penélope Cruz (Juarez hangja)
Jon Favreau (Hurley hangja)
Nicolas Cage (Speckles hangja)
 
Ha nem tv, akkor mozi. Gyöngyösön jártam kétszer is és két remek filmet láttam, az egyik a…

Varázslótanonc:

Mit várunk el, ha moziba megyünk? Kényelmes szék, a fogaink alatt ropogó popcorn és a vízzel higított üditőn kívül… a jó filmet. A Varázslótanonc egy kissé túlamerikaiasított Harry Potter. A pancser fizika mániás fiú kapja meg Merlin gyűrűjét, ami a legnagyobb varázsló halála után Baltazárhoz (Nicolas Cage) került. Szerelme (Monica Bellucci) feláldozta magát a Merlin ellenes harcban és így a gyűrű megmenekült. Baltazár évekig keresi az első igazi „merliniágust” aki továbbviszi a varázsló örökét. A sztori hangulatos és sokszor vicces, azonban az egészben érzünk egy kis koppintás jelleget. Egyik ismerősöm fogalmazta jól meg: „A Merlin történet Angliából jön, miért kell az amerikaiaknak lenyúlni (hiszen a sztori NY-ban játszódik) az összes idegen legendát és átültetni a saját világukba?”.
            A színészi munka és az elvárt szórakoztató jelleg megvolt, leszámítva egy-két beszólást („ne becsüld alá a fizika erejét”). Ajánlom megnézésre minden fantasy rajongónak, hiszen remek kis másfél órás film lett.

Színes, magyarul beszélő, amerikai akciófilm,
103 perc, 2010 (12)
DTS


Rendező: Jon Turteltaub
ForgatókönyvíróDoug Miro, Carlo Bernard, Matt Lopez
Producer: Jerry Bruckheimer

Szereplő(k): 

Nicolas Cage (Balthazar Blake)
Jay Baruchel (Dave Stutler)
Alfred Molina (Maxim Horvath)
 
Harry Potter és a halál ereklyéi:
 
A varázslótanonc (hö-hö előző film címe is… hö-hö) elérkezett utolsó nagy kalandjához. Harry Potter felnőtt. Ez látszik a történet sötétségében és a szereplő borostáján is. A hangulat változatos, hol komor, hol felemelő. A kibontakozó szerelem és a szereplők tulajdonságai remekül jelent meg a képen. Az unalomba fulladó kliséket sok érdekes jelenet helyettesítette. Nem mellesleg a humoros benyögések illetve Hermione és Ginny .. khm.. „megjelenése” is óriási pozitívum. Bevallom nem olvastam a könyvet, így sok olyan jelenet volt, amikor a székemhez kaptam, hogy: „azt a büdös…”. A színészek jól játszák a rájuk szabott szerepeket, bár a legnagyobb figura mégis a legkisebb ebben a filmben, Dobby. Komolyan, majdnem sírtam mikor (SPOILER) meghalt. Zeneileg megint nagyon profi a film, jó szívvel mondhatom, hogy az Azkabani fogoly után, ez a rész sikerült a legjobban. Csak ajánlani tudom a filmet, de pisilni mindenképp menjetek el előtte, mert hosszú lesz. Tapasztalat.

Színes, magyarul beszélő, angol-amerikai kalandfilm,
146 perc, 2010

RendezőDavid Yates
Forgatókönyvíró: Steve Kloves
Producer: David Barron, David Heyman

Szereplő(k): 

Daniel Radcliffe (Harry Potter)
Emma Watson (Hermione Granger)
Rupert Grint (Ron Weasley)
Ralph Fiennes (Lord Voldemort)
 
Star Trek (2009):

Az utolsó említésre méltó film, amit már itthon láttam, a „legújabb” Star Trek. Azt hiszem, ez a 11. (!) megjelent film ebből a sorozatból. Bevallom én Star Warsos vagyok, de ez a rész, még nekem is tetszett. Szórakoztató a csajozós „ifi-kapitányt” látni, amint kellő pimaszsággal megmenti Földünk ülepét az elpusztulástól. A jelenetek bitangul látványosak, személyes kedvencem az ellenséges űrhajó megjelenítése. Szabályosan a hátamon futkos a szőr, olyan jól nézett ki. Sok kérdés is letisztult előttem ezzel az univerzummal kapcsolatban. Egyértelműen fontos mű, azok számára, akik most akarnak csatlakozni ehhez az univerzumhoz. A film sok választ feltárt, azonban egyet nem….ki akar egy zöld nővel szeretkezni???

Színes, magyarul beszélő, amerikai sci-fi,
120 perc, 2009
DTS


Rendező: J.J. Abrams
Forgatókönyvíró: Roberto Orci, Alex Kurtzman, Gene Roddenberry
Producer: J.J. Abrams, Damon Lindelof

Szereplő(k): 
Chris Pine (Kirk)
Bruce Greenwood (Christopher Pike)
Zachary Quinto (Spock)
Leonard Nimoy (Öreg Spock)
 

Ennyit mára, elég volt a filmezésből, megyek TV Paprikát nézni… éljen Ferike és a nagymamák receptjei.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr532515606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.12.15. 20:36:18

Mennyire vagy te beteg hogy ennyi filmet meg tudsz nézni? :P
Amúgy még nem láttam se a Star Trek-et se a G-Force-ot az alapján amit írtál lehet hogy megnézem őket.

ZibZero 2010.12.15. 21:04:22

volt egy kis szabadidőd :P
amúgy ilyen kikapcsolódásnak jó megnézni a Szupercsapat-ot, az ilyen agykikapcsolós film, de nekem bejött :)

penge96 2010.12.16. 13:00:39

A Star Trek-et mindenki nézze meg, aki teheti!

(Egyébként nekem bejött a zöld csaj x))
süti beállítások módosítása