Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

PC World: NBA 2K10

2010.12.03. 17:46 - Je m'appelle Théo

Címkék: nba rovat firka 2k10

 

Az ember mindig is fejlődésre volt késztetve. Én is fejlődök, így arra gondoltam, a foci mellé beveszek még egy sportot. A szavazás elindult, a kosár nyert. Bár a végeredmény nem lett végleges, gyorsan beszereztem egy játékot, ami megfelel a blog elvárásainak….biztos?
            Az NBA brand sokáig az EA kezében volt, ami szép lassan átvándorolt a 2K Games kezébe, ezzel is magyarázva a névválasztást. Bevallom nem sokat játszottam kosaras játékokkal, de a hús-vér játékosok tudása mindig is lenyűgözött. A játék igazából egy mezei sportjáték, minden megvan benne, ami egy kosárlabda „szimulátorhoz” kell. Különböző edzői és játékos módok mellé azonban bekerültek a Challange módok, amikben különböző kihívásokkal kell megküzdenünk, a csúcsra jutásért. A játék abszolút kosárlabdát játszik. Indításkor, rögtön egy Quick play meccs jelenik meg, a meccs közben információkat kapunk a játékosainkról és egy nagyon korrekt visszajátszás rendszert (hapci… FIFA… miért nincs?). A szezonban ugyanez a lényeg, bár a kezelőfelület itt már korántsem olyan egyszerű. Az első meccsnél nincs gond, de néha nehéz kiigazodni a játék, illetve a csapat menedzselésében. Nekem az első meccs után a második fordulóra rátalálni kb. 10 percbe telt. Pedig nem vagyok egy lassú felfogású, de tényleg nem volt egyszerű. Tény, lehet, hogy gyakorlottabb NBA-seknek egyszerűbb, egy újonc könnyen belebukhat. Az előbb említett Challengek szórakoztatóak bár néha piszok nehezek tudnak lenni.  A játékmenet ezt leszámítva igazán hangulatos. A meccsek teljesen átadják az NBA hangulatát. Az összecsapás közben a táncos lányok, a 3D-s (kuc-kuc…FIFA???) nézők, a bírók vagy egyáltalán az apróbb bevágások is az igazi kosaras életérzést növelik. Maga a játék irányítása illetve a játékosoké abszolút egyezik az EA-s játékokéval, valamint ez még az újoncok számára is könnyen átvehető. Ami viszont nagy tarkós a játékmenetben, az, az időkérés. Elhiszem, hogy vannak akik tényleg nagyokat akarnak taktikázni meccs közben, oké. Mi van azokkal, akik nem?  Nagy taktikusnak számítok a FIFA-ban, de az NBA-hez még nem értek annyira, hogy nagyokat húzzak. Olyanoknak mint én, nyugodtan beépíthettek volna egy, „ugrás” gombot, mert így csak meccsenként 7-8 percet vesztünk az életünkből. Másik tüske a körmöm alatt, hogy ez is egy konzolport. Az Xbox gombok az irányításnál elég irritálóak tudnak lenni kezdetben és bevallom egyre idegesítőbb, hogy ha már portolnak, akkor legalább ennyi fáradtságot vehetnének.
            Említettem a hangulatot, illetve, hogy miért jó mindez. A játék grafikája szép, sőt, sportjátékhoz mérten, határozottan dögös. A játékosok kimondottan élethű megjelenítést kaptak, leszámítva a trikójukat. Az olyan mintha csak…nos… hogy mondjam? Húzz rá egy nagy gömbre egy kockát. Törik és randán van animálva, ami a közeli képeknél eléggé hülyén néz ki. A HANGulatot a szokásos rap illetve hip-hop nóták viszik tovább, ami tényleg passzol a játékhoz, független, hogy az én fülem nem igazán szereti. A meccs közben a szurkolók örjöngenek és igazi meccshangulatot teremtenek.
Sportjátékhoz híven, nincsen történetünk. Magunknak kell kialakítani egy nevet a játékban. Meccsről-meccsre haladva ismerjük meg a játékot, játékosokat és csapatokat. Tudjuk jól, a sportban csak kellő elszántsággal, kitartással és belefektetett energiával lehet sikert elérni ;)
            Összefoglalva. Ez egy jó játék. Hibái, mint mindennek, vannak, de ezek nem rontják olyan mértékben az élményt, hogy igazán feltűnne. Az időkéréseket leszámítva, a játékmenet akadálymentes és élvezetes. Taps neki!

Értékelés:

 
 Grafika: 9/10
- Élethű és szép, leszámítva a mezeket
Irányítás: 9.5/10
- Sportjáték. Az irányítás nagy szerepet kap és él a szereppel.
Hangok: 10/10
- Nincs belekötni valóm. Rap és Hip-hop dögivel… azért egy kis nu-metal vagy rock beleférne.
Játékélmény: 9/10
- Ha időt kér, fejbe tudnám könyökölni, amúgy hibátlan és szórakoztató
Sztori: -/5
- Nem játszik
(+1) Sportélmény: 5/5
- Akárcsak a FIFA, ez is visszaadhatja azt az élményt, amit az emberek a pályán élnek át.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr192491030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.12.03. 20:19:34

@Gucs: tomorrow :) volt egy kis technikai és időbeli malőröm...ez a hét már csak ilyen :D

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.12.03. 20:26:35

@Gucs: holnap meglátod, remélem te is nevezel...videós verseny...:)

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.12.03. 20:28:54

@Gucs: nyugalom....nem kell semmi bonyolultra gondolni :D

ARSENAL4EVER 2010.12.04. 08:57:40

A 2k11 jobb játék lett, de szerintem ez is meglepett, hogy ilyen jó játékot tudtak kihozni.
Az időkérést meg átlehet ugrani, van rá gomb, csak nehéz megtalálni.
süti beállítások módosítása