Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face...Vincent Bernard

2010.11.18. 20:16 - Je m'appelle Théo

Címkék: a face vincent bernard

Sziasztok! Gondolom mindenki volt már olyan cipőben, hogy elhatároztuk magunkat, hogy valami nagyot teljesítünk. Volt elszántság bennünk és egy cél, amit mindenképp el akartunk érni.  Most egy ilyen emberről lesz szó, akivel kedden ismerkedtem meg.

 
Vincent Bernard egy franciaországi 29 éves férfi, aki eldöntötte, Brestből (Franciaország talán legnyugatibb csücske) Nepálig biciklizik! A táv nem kicsi, több mint 20.000 kilométer. Fiatalabb korában alpinista volt, és mikor Nepálban járt, megismert egy családot. Náluk lakott, velük élt és dolgozott. A célja, hogy újra találkozzon a „nepáli családjával” (ő csak így emlegette őket). Mégis, miért érdekes ez? Rendben, a bicikli túra ötlete tényleg durva, de nem ez teszi Vincent tettét igazán naggyá. 20 éves korában, rákot diagnosztizáltak nála. Erős ember, akit ez a betegség sem dönthetett le igazán a lábáról. Kemoterápiás kezelések útján meggyógyult és ismét élhette az életét. Azonban ez még nem minden. Túlélt egy 80 méteres zuhanást a hegyekben valamint balesetet is szenvedett. Biciklijébe beütött a kraksz és elesett. Egy hónapig kómában feküdt, majd hónapokat töltött a rehabilitációval. Az egyensúlyával máig problémák vannak és a beszédén is érezni, hogy nem minden tökéletes még az életében illetve a testében. Mégis! Remekül érzi magát. Erős és kemény akaratú.
 
Fiatalabb korában a tenger vonzotta igazán. Óceánkutatónak is tanult, és a tengerben is otthon érzi magát. Utazásai során egy ilyen műszerrel rögzíti a pontos helyzetét, hogy Google-n is nyomon tudjuk őt követni. Aszódra kedden érkezett, illetve hétfőn. A helyzet pikantériája, hogy én igazítottam útba és másnap megismert az előadáson. Egy körülbelül egy órás előadáson elmesélte történetét, és az, hogy miért indult el. Meg akarja mutatni, hogy a „sérült” embereknek és a felgyógyuló betegeknek erőt kell venniük magukon és az egészségesek is tűzhetnek ki olyan célokat maguk elé, amelyek előre vihetik őket az életben. Ez az utazás nem csak testi, de lelki próba is. Az akaraterő próbája, ahol az ember a célkitűzéseinek tehet eleget.
 
Vincent vezet egy blogot is (még egy plusz pont neki), ahol végigkövethetjük utazásait, pihenőit és az előadásait. A térképen megtalálhatjuk, hol tart éppen és olvashatunk az előéletéről is. Elég korrekt kezelőfelület, igazából majdnem olyan, mint a „blogspot” vagy a „blog.hu” rendszere.  
 
Akármit mondhattok, de rám nagy hatással volt ő. Bebizonyította, hogy akármi történhet, de az embernek kell, hogy legyenek céljai az életben. Lehetsz beteg vagy egészséges, mindig tenned kell valami olyat, ami boldoggá tesz az életben, és ami célt, egy utat vagy egy vágyat ad.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr722457922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szab15 2010.11.18. 20:31:21

Le a kalappal a csávó előtt!!!!!!!!!

ARSENAL4EVER 2010.11.18. 20:39:00

Sem franciául, sem németüé nem tudok. Íyg felejtős a blogját nézni.
Amúgy nagyon-nagy ember. Igazából ilyenkor jövök rá, hogy az én életem nem lehetne tökéletesebb.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.11.18. 20:54:08

látom, nem csak engem nyűgözött le :)
süti beállítások módosítása