Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face...Sportcsatornák

2010.10.24. 17:20 - Je m'appelle Théo

Címkék: á face sportcsatornák

A média lassan a sport meghatározó részévé vált, amelynek fő oszlopait a sportcsatornák határozzák meg. Magyarországon 3-4 olyan csatorna van, a hol követhetjük a főbb sportesemények történéseit, eseményeit.

            Előre leszögezném, eléggé kritikus vagyok ezzel a médiummal kapcsolatban, ugyanis számomra ez egy cél, amit el szeretnék érni, mégpedig, hogy én is egy ilyen csatornánál dolgozzak. Nézzük meg szépen, milyen csatornák elérhetőek jelenleg Magyarországon, avagy mit kell keresni, ha sportot akarunk nézni a „képdobozban”.
 
Sport 1-2: avagy az első igazi magyar sportcsatorna
A Sport TV egy európai sportcsatorna, amelynek műsora jelenleg Magyarországon, Csehországban, Szlovákiában és Romániában érhető el, különböző nyelveken. Három külön csatornája van, a Sport 1, a Sport 2 és a Sport m.” forrás: Wikipédia
Bevallom, ez az elérhető 6(+1) csatorna közül az egyik legszimpatikusabb számomra. Annó, mikor elindult, jó volt hallgatni a kommentátorokat, a műsorok érdekesek voltak és változatos volt. Egy idő után megjelent a Sport2 is, amivel még tovább bővült a SportTV tárháza. Rengeteg remek kommentátor (innen a személyes kedvencem Fülöp László). Minden eseménynél látszik, hogy jól felkészült és hozzáértő emberek ülnek ott és beszélnek az adott sportágról. Kezdetben a kedvenc csapatom, az MU mérkőzései is ott voltak, azonban ez később elkerült a Eurosport2-höz, majd a DIGI-hez. Ez talán a nagyobbik probléma. Sok olyan név került ki szépen, lassan a kezükből, amelyek óriási húzóerőt adnak egy csatornának, amit szinte mindenki elérhet a magyar tv-zők közül. Azonban még máig vannak olyan programok, ami miatt érdemes ide kapcsolni: NFL mérkőzések, az NHL és NBA meccsek, a válogatott meccsek valamint az egyik legjobb beszélgetős műsor, a Mai/Heti helyzet. Annak, aki ebben a szakmában akar elhelyezkedni, talán ez a legjobb példa, hogy kevesebb lehetőségből, hogy lehet Pazar (direkt kezdtem nagybetűvel) programokat kihozni, némi hozzáértéssel és odafigyeléssel.
 
Eurosport 1-2: Európa vezető sportcsatornája.
            „Az Eurosport a legnagyobb európai televíziós sportcsatorna-hálózat, amely a világ 54 országában és 20 nyelven fogható”
            Mit is mondhatnék, ez egy vér profi csatorna. A magyar csatornához hasonló kínálat és ahhoz hasonló hozzáértés. Annak idején ellene voltam, hogy a Premier League átkerüljön az Eurosport 2-re, de pozitívan csalódtam. Nagyszerűen kommentált mérkőzések (Hajdú B Pisti 4ever) voltak és az azokat kísérő műsorok is kielégítőek voltak. Az ES a lehető legtöbb sportágban megpróbál ott lenni. Van itt szörftől kezdve, egészen a számomra érthetetlen kriketten át, a gördeszkáig minden. Gondolom az olvasók nagy százaléka ismeri ez t a csatornát és annak érdekességeit is. Független attól, hogy az ES2 kezében volt az angol bajnokság sugárzási joga, az ES-en egyetlen meccset vagy összefoglalót nem láthattunk egyszer sem. Hasonló a helyzet a spanyolokkal, de náluk házon belül sem mindig stimmelnek a dolgok. Aki szereti a különlegességeket, az is jöhet bátran erre a csatornára. Különböző kültéri játékok (Outdoor Games vagy egyéb erős emberek kűzdelmek) és egyéb kuriózumok várják itt az embert. Persze az agresszívak is megtalálják itt a maguk számításait, a kűzdősport magazinokkal, valamint a színészet csodájával, a pankrációval egyetemben.  Lényegében az Eurosport a lehető legkorrektebb csatorna, bár focirajongóknak nem mindig ideális, tény az ázsiai és az utánpótlás kupákat valamint a női foci nézettségét jóval megemeli.
            Egyértelműen ajánlom minden sportrajongónak, hogy kövesse.
 
Sportklub: avagy az RTL szárnyas betétje.
            Na igen, ez egy eléggé felemás csatorna. A SportKlub az RTL Klub mellékadójának született, ahol az RTL-en elhanyagolt sportkommentátorok kiélhették magukat (Léderer Ákos khm.. szakadj meg .. khm…). Ez sajnos az igazi probléma. Számomra sok kommentátor olyan, mint akit csak a kellemes csengő hangja miatt raktak be és nem a mondanivalója miatt. Sok gyenge poén, vagy ötlettelen kommentár és a hab a kakaón a sokszor gyengélkedő műsorvezetők. Bár a műsorok kínálata itt is elég bő, a kommentátorok gyengélkedése sokszor kapcsolásra bír. Minden rózsának vannak tövisei, de legalább szép. Ez a pozitívum azért a SportKlubon is megvan. Van belga bajnokság, ami nekem nagyon szimpatikus, hiszen kellemes focit játsznak és sok tehetséges játékosuk van. Ott van még Horti Gábor valamint anno az egyetemi focit közvetítő életveszélyes figura, André. Ezek szerintem a sport világ Stand-Uposai voltak, szerintem üde színfoltok, ebben a műfajban. Még egy nevet említenék, mégpedig Méhes Gáborét, aki azóta a TV2 BL közvetítésein dolgozik, nem rossz, mi?
            Nos igen, a SportKlub nem tökéletes, de közel sem olyan mint a…
 
DIGI Sport: ha van pénz…
            Bár egy rokonom is ennél a cégnél dolgozik, engem ki lehet üldözni a szobából némely műsorral. Az él bajnokságok közül már 2 (angol, olasz) átkerült erre a csatira. Kérdésem a következő: miért? Szerintem a kommentátorok csak heccből ültek be meccset nézni és néha bele-bele szólnak. Vannak nagy neveik, oké. Csisztu, Csiszár és Vitray. Na és? Csisztu sportolt… ok, de a focis műsort anno miért ő vezette? Ő tornász volt anno, kérem. Betanult adatokból minek vezet valaki műsort? Csiszár egy kellemes figura, ahogy Vitray úr is még az üdébb színfoltok közt van. Nézzük a kommentárokat. Egri Viktorral ölni lehet. Ő Magyarország első tömegpusztító fegyvere (ha együtt kommentála Léderer Ákossal én öngyilkos lennék). Borzalmas poénok, és azt hiszi, hogy vicces. A többi már csak hab a VikTortán. A közvetített sportágakra még azt mondom, hogy kielégítő, bár én cserélnék és az orosz bajnokság helyett az olasz a Sportklubbnak adnám és az Angol másodosztájt az elsőre cserélném a Sport1-el. Úgy már ideális lenne. Mióta DIGI-s kábelünk van, azóta fogjuk ezt a csatornát, de én azt sajnálom igazán, hogy sokak nem. Rengeteg ismerősöm nézné az angol bajnokságot, ha lenne DIGI-je. Miért kellett egy ilyen „rétegcsatornának” adni az ilyen neveket? Azért, hogy több előfizető legyen. Puszi a buksijukra.
            Ezzel zárnám a sportcsatornákról szóló rövid véleményezéseket. Remélem mindenki jót olvasgatott, ha véleményetek van, várom a kommenteket. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr602395502

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ARSENAL4EVER 2010.10.25. 16:02:53

Véleményem van ám. Röviden: szopjon keresztbe az összes DIGI-s.
Hosszabban: Én sem értem, hogy egy ilyen kis lefedetségű csatornának mért kell a világ legjobb bajnokságát(angol) közvetítenie. Csisztu az a pornós meg főleg mit keress ott, inkább menjen oboázni. Kommentátorok meg még röhejesebbek. Már a játékosok kiejtésével is problémáik vannak, nem hogy a közvetítés élvezhetőségével. Bár én Egrit nem tartom annyira rossz kommentátornak, de tény hogy nem is jó. Sport1,sport2-vel kialakított véleményeddel egyetértek.
ES, ES2 is király. Mind a szakértők, mind a kommentátorok. De szerettem amikor itt volt az angol premier league.
SportTV-n pedig Horti miatt érdemes járni. Ő egy dög unalmas meccsből is egy nagyon szórakoztató hatást tud kelteni. ISTEN!!!:)
BB

PJ (GCS) · http://gamecsaszar.blog.hu 2010.10.25. 17:44:20

,,Rengeteg ismerősöm nézné az angol bajnokságot, ha lenne DIGI-je."
Pl. én :S :(
Az angol bajnokság, tényleg remek volt amúgy az es2-n, szerettem.
Sport 1-2 is jó, nagyot dobnak a kiegészítő beszélgetős műsorok tényleg.
Sport Klubbon meg max. a forma-1 ismétlést szoktam nézni, ha lemaradok az élőről...

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.10.25. 20:35:50

A felhozatalból mindenképpen a Sportklub a leggyengébb. Már hónapok óta, nem láttam egy normális műsort rajta, talán csak azt a néhány estét, mikor G.Zolee és Horti közvetítették a mérkőzéseket.
Nekem a Digi sporttal nincsen semmi bajom, és nem értem mi bajotok van velem hogyha megveszik a bajnokságok adás jogát.
Ha az ES2-nek annyira jó volt a PL akkor míért nem tartották meg?

ZibZero 2010.10.25. 21:17:58

@FroG: az ES2 azért nem tartotta meg, mert a DIGI túllicitálta. ennyi.

nekem ameddig adják a spanyol bajnokságot a sport1-en addig jó, bár szívesen néznék PL meccseket is, de nem fogok csak azért váltani, hogy legyen Digi sportom.

ARSENAL4EVER 2010.10.26. 19:18:48

@FroG: Nagyon kevés embernek van digije, éppen ezért utáljuk, ráadásul a kommentátorok, meg a műsorok is szörnyűek.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.10.27. 19:56:50

@ARSENAL4EVER: PL Haraszti Ádám? Vele nem tudom mi a bajod, igazán jól teszi a dolgát.
"szopjon keresztbe az összes DIGI-s."
Ezt most a Digi felhasználókra, vagy az ott dolgozókra érted?

ARSENAL4EVER 2010.10.28. 13:47:13

@FroG: Az ott dolgozókra.
Haraszti Ádám meg egy fos. Példának: Wilkshör, amit Wilshörnek kell ejteni, meg ejtette már Wölshörnek is. Meg rossz infókat mond, össze-vissza beszél néha, bár ő még a jobbakhoz tartózik, arról a beszédhibásról már nem is beszélnék.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.10.28. 20:52:10

@ARSENAL4EVER: van olyan aki azért nem tehet róla...lásd: vonal bekötők és egyéb munkások, akiknek nem a műsor adás a munkája.

ARSENAL4EVER 2010.10.29. 17:43:31

@Je m'appelle Théo: Jó akkor a kommentátoroktól kezdve, a szerződésírókig.
süti beállítások módosítása