Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

Írásos cikkek: Tony Hawk: Pro Skater 4

2010.05.26. 17:51 - Je m'appelle Théo

Címkék: teszt cikk írásos

Mindenkinek vannak külön korszakai az életben. Pár gyerek átmegy egy amolyan deszkás korszakon. Ez abból áll, hogy bő cuccokat veszünk, egy gördeszkát és az utcán sörös dobozokat ugrálunk át. Azonban van pár fickó akik ezt kicsit tovább vitték és azóta sem nőttek ki ebből a korszakból.

  A gördeszkázás koronázatlan királya Tony Hawk. Ő ennek a sportnak a félistene, akiről egy teljes játéksorozatot is elneveztek. Készült rengeteg rész a THPS sorozatból, ennek 4ik része kerül ma a terítékre.

A THPS4 2002ben került a polcokra az Activision kiadásában. A Neversoft cég a RenderWare engine-t használta fel ennek a kis csodának az elkészítésére. Miért mondtam, hogy csoda?  Mert ez a játék nem a tökéletességével akar lekötni, mint más játékok. Nem kell az értelmet keresni benne, itt csak az önfeledt szórakozás a lényeg. A „bedeszkázható” terület aránylag nagy. Rengeteg rámpa és ugratási lehetőség van a pályákon, de egyszerűbb grindekhez elég csak egy pár padot felhasználni. A pályákon 16 feladatot találhatunk meg, amiből ha 8at teljesítünk, elérhetjük a következő pályát. Ezek a feladatok minden pályán megegyeznek, de a vége felé egyre nehezebbek lesznek. Pár feladat után még Stat Pointot is kapunk, amivel a deszkásunk tulajdonságait javíthatjuk fel. Persze nem csak ennyi, amit deszkásunkkal művelhetünk. Külsejük nagymértékben testre szabható. Nem tetszik az ingje? Cseréld le! Nem tetszik a deszkája? Hajrá, keress egy újat neki! Ennyi az egész. Semmi bonyolultság vagy ilyenek. Az egész játék ilyen. Már az elején mikor megszólal az AC/DC, TNT című száma, azt érzed, hogy itt szabad vagy és vadulhatsz. A játék lehetőséget ad a gyakorlásra is. Egy külön menüpontban elérhető az edzőpálya valamint elkészíthetjük a saját álom gördeszkás parkunkat is. Ez sem elég? A játék felajánl egy cheat ablakot ahol a megadott kódokkal új deszkásokat kaphatunk és egyéb finomságokat.

Említettem, hogy AC/DC. A THPS4 teli van tökös punk zenékkel amik megintcsak irdatlan hangulatot adnak a játéknak. Persze megteheted azt is, hogy elindítod a lejátszóan a saját albumot, de ki ne akarná, mondjuk Bam Margera hangját hallani, amikor eltaknyol, és a háttérben megy a punk-rock?

A játék egyetlen gyengepontja, a mai szemmel már picit öreges grafika és a sok helyen ismétlődő karakterek. Tény, 2002-t írtunk mikor kijött a játék, és ahhoz képest tényleg jó, hogy mi volt akkor. Az ismétlődő karakterek meg hát...ez van, nem lehet minden ember más és más a pályákon.

Hány óra játékidőt is nyújthat ez a játék? Amennyit akarsz! A pályákon lévő mini-játékok pluszban frissítik a lehetőségeket a szórakozáshoz, akárcsak a sikeres feladat után megmaradó rámpák (ugyanis néhány feladatnál új rámpa jelenik meg, valahol és ha sikerül a feladat, akkor ez meg is marad). Ezért is imádom a sportos játékokat, hiszen szinte kijátszhatatlanok.

Zárásként. Mi is akkor a Tony Hawk’s Pro Skater 4? Egy szórakoztató sportjáték elvetemülteknek, kevésbé elvetemülteknek, deszkásoknak és gyerekeknek is!

 

      Grafika: 7/10
- Darabos,de akkor is…2002-es
Irányítás: 9/10
- Az egyensúlyozásnál nem mindig a legjobb.
Hangok: 9/10
- Kellemes punk „muzsika” és eséseknél az ordítások
Játékélmény: 9.5/10
- Végig leköt, csak akkor idegesít fel ha nem megy egy feladat.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr142033465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása