Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

Írásos cikkek: Psi-Ops

2010.05.26. 17:53 - Je m'appelle Théo

Címkék: teszt cikk írásos

Üdv ismét mindenkinek! Ma egy újabb TPS-t fogok bemutatni, ami nem más (a címben is láthatjátok) mint a „Psi-Ops: The Mindgate Conspiracy” (későbbiekben PO). Hasonlóan a BadDay-hez, ezzel a játékkal is a GS magazinban találkoztam először. Elsőre elég egyhangúnak tűnt, de mikor a DVD mellékleten megtaláltam a teljes verziót pár hónappal később, ki kellett próbálnom.

 

A játék egy elég kaotikus introval kezdődik. Mi vagyunk valahol, de jönnek a rosszak,megtámadnak minket és társainkat, majd fogjul ejtenek, h kimossák az agyunkat és a saját oldalukra állítsanak. A kérdés felmerülhet…miért is? Nos azért mert drága Nick, a főhősünk egy speciális katona  aki különböző „varázslatokra” képes. A történet egyetlen csavarja, hogy egy bögyös szőke beépített ügynök megment minket és „visszaadja” emlékeinket. Tudom, kicsit sablonos a sztori, de nem is ez a fő pontja a játéknak.

 

A menü nem nagy cucc, tipikus konzol átirat. Lépkedni kell, ’oszt csipog. Alapvető beállításokat ugyanúgy egyszerűen megcsinálhatjuk itt, is mint minden más játékban. A PO egyik nagy hibája sztem az elég mamlasz Inventory rendszer. Felveszünk, mondjuk egy medikitet és nem automatikusan felhasználja, hanem elteszi magához. Ez akkor igazán idegesítő, ha mindez egy csata közepén van, neked meg tökölni kell az életfeltöltéssel.

 

Na de nézzük a játékmenetet! A legtöbb lövöldözős akció játék miből áll? Mész és lősz. Sajnos ez a játék is inkább ebbe a tömegkategóriába tartozik, bár a psi erők frissítik a játékmenetet, bár nem biztos, hogy hosszú távon. A küldetések viszont aránylag változatosak. Tény a nagy része „ A pontból juss el B pontba” típusú, de vannak közte szórakoztató megoldások is. Például ott van amikor egy nagy placcon vagyunk és jussunk át a reflektorokon meg az őrökön, anélkül h riasszanak. Nézzünk egy picit vissza a Psi erőkre. Van itt nekünk telekinézis, agykontroll, „előretekintés”, pirokinézis, aura nézet és psi leszívás. Ezek az erők igazából a fejtörőkhöz kellenek inkább de egy telekinézis+tűzkamra kombináció nagyon kellemes szórakozás lehet számunkra :) A PO egyetlen problémája, hogy ezen felül semmi újat nem tudott mutatni. A grafikája azért nem az igazi, néhol elég tré animációk vannak. A hangok nem okoznak túl sok figyelmet, inkább a környezeti hangokra figyelünk a játék alatt, mivel a halálhörgést a vége felé már észre se vesszük magunk körül. 

 

Nehéz teljesen pozitív zárás tenni a teszt végére. Nem rossz ez a játék, csak ahogy a videómban is mondtam, ez a játék szimplán MONOTON. Egy idő után elfogy minden újdonság és csak megyünk előre, meg ölünk. Kukkantsuk meg hát az értékelést:

 

Grafika: 6/10
- Mai szemmel ez már kevés
Irányítás: 8/10
- Nem nagy kihívás, de vannak hibái.
Hangok: 7/10
- Halálhörgés,halálhörgés hátán + a háttérzajok
Játékélmény: 7/10
- Hihetetlenül monoton lesz a végére.

 

 

Remélem ezután a videót is megnézitek, bár sztem ugyanazt halljátok, amit leírtam… csak most látjátok is, hogy miről beszélek :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr932033471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása