Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

Írásos cikkek: Bad Day: L.A.

2010.05.26. 17:48 - Je m'appelle Théo

Címkék: teszt cikk írásos

Visszaemlékezve… először a GS-ben olvastam erről a játékról. Hihetetlenül nagy poénnak tűnt, hogy egyszerre szakad minden sz*r a nyakunkba és e mellé még egy képregényes grafikát kapunk, sok akcióval.

De nézzük csak mi is ez?

Akció játék? Eléggé. Túlélős játék? Még jobban eléggé. Vígjáték? Teljesen! 

Ahogy cím is közli,a helyszín Los Angeles, az angyalok városa. Itt tengeti életét a mi legkedvesebb hobónk (homeless, hajléktalan, stb.) Anthony. A sztoriból később kiderül h egy kakis eset miatt kirúgták egy cégtől és azóta az utcán tengeti életét a kis kosárkájával. Egy nap megáll az autópályán hogy… nos hogy lefektessen egy kábelt, amikor egy biológiai fegyverekkel teli gép zuhan le a közelben. Innen vesszük át az irányítást.

 

A sztori mint látjátok elég betegen kezdődik és úgy is folytatódik. Később egy csomó katasztrófa szakad a nyakunkba (tsunami, tűz, meteor…) valamint különböző csapatok kelnek fel és fosztogatnak a városban (terroristák, mexikói kertészek stb.).

A sztorihoz kapcsolódik a játék introja amiben egy csomó katasztrófát sorolnak fel ami sújtja a világot és a végén felteszik a kérdést…”Te már felkészültél?”

 

Lássuk a menüt. Egy kedves kis animáció megy a háttérben (gyilok és gyilok váltja egymást)

És útjelző táblákon választjuk ki a menüpontokat. Új játékot kezdve elindul az előbb említett intro majd a játék. A kezdet kezdetén megtanuljuk használni eszközeinek (gyógyítás, tűzoltás, harc)  majd megkapjuk az első feladatainkat. El is érkeztünk ezzel a játék főbb pontjához. A pályák apróbb missziókból állnak, amiket ha teljesítünk, tovább mehetünk. Pofon egyszerű. Sajnos ez magáról a játékról is elmondható. Nincs igazán kihívás benne. Az ellenfelek IQ-ja egy dinoszauruszéval vetekedik és a játékban bárhol-bármikor menthetünk szval… nem vészes. A játék még könnyebbé válik, mikor rájössz, h az életed újratöltődik, tehét kicsit lepihensz és máris jó vagy.

A játékban kapunk segítőtársakat is, bár sok hasznukat nem vesszük. A fegyvereink listája is érdekes. Van itt nekünk AK47, cső, tűzoltó készülék, puska… na meg… körömvágócsipesz (hiszitek vagy nem, ez a legbrutálabb).

A játék folyamatosan pontozza tetteinket, amiket játékon belül kis smileykkal jelez. Van jótett és nem jó. Megmenteni egy ártatlant, jó. Megölni ugyanezt, rossz. A pályák végén ezek pontozva vannak, bár nem tudom, hogy érnek e valamit ezek a pontok, nekem nem tűnt fel.

Zárásnak nézzük a bossokat. A BadDayLA nem ezekre alapozott az tuti. A játékmenet során 3-4 boss jön velünk szembe, de ezek simán verhetőek (bár némelyik sokáig tart és idegesítő, de mivel, ha meg is halsz, rögtön újjá teremsz, így ez is elviselhető).

 

A játék grafikája olyan, amilyen. Van olyan akinek tetszik ez a képregényesdi, van akinek nem. Én az előbbibe tartozom. Nekem tetszett a XIII is, bár a játék hangulatának is olyannak kell lenni, hogy passzoljon hozzá ez a stílus.

 

Én is felteszem a kérdést: Felkészültetek? Ez a játék egyben szórakoztat és elgondolkodtat (?). Mi van, ha tényleg egy nap alatt minden szar a nyakadba szakad? NA, jó, ennyire nem kell ezt a játékot komolyan venni. A Bad Day LA arra született h pár órára lekössön és szórakoztasson. NE várjunk egy Crysist, Call of Dutyt vagy ilyesmi szintű dolgot. Itt a poénon van a lényeg.

Grafika: 8/10
- Megoszlanak, a vélemények róla ezért nem adok többet rá.
Irányítás: 9/10
- Nem nagy kihívás megtanulni. Csak apróbb bakik vannak.
Hangok: 7/10
- Hosszútávon picit idegesít a zene, de a hangok egész jók :)
Játékélmény: 8/10
- Hangulatos, de hosszútávon monotonná válhat. Egyre kevesebb a változatosság a vége felé.

 

Ez lett volna az első tesztem. Remélem tetszett. Tudom hétvége előtt született meg, de így volt időm és nem tudtam, hogy hétvégén sikerült-e volna összehozni.

Jövő héten találkozunk újra,sziasztok!

Ím egy régebbi videóbemutatóm a játékról:

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr42033458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása