Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

Írásos cikkek: Tekken 5: Dark Ressurection

2010.03.15. 19:51 - Je m'appelle Théo

 Üdv mindenkinek. Tudom nem egyszerű beszámolót írni egy verekedős játékról, de most meglátjuk, nekem, hogy sikerül.

A T:DR (későbbiekben így nevezném) PSP-re jött ki, így a cikket is innen jegyzem.

Japánban 2005-ben jelent meg, hozzánk és Amerikába csak később került be. A játék sztorija… nos… minden karakternek van egy sajátja. Minden harcos külön-külön okok miatt akarja megnyerni a bajnokságot és a végén elpusztítani Jinpachit és Devil Jin-t. Persze a fő szál Jin-en és a Mishima család sztoriján mozgolódik.

Aki követte a Tekken sorozatot az tudja, miről beszélek, aki nem az a neten utána olvashat mivel ez egy pöppet bonyolult lenne. Lényeg annyi: a DR-ben Jinpachi kiszabadul, börtönéből valamint feltűnik ellenfélként Devil Jin aki Jin átalakult formája. Említettem a karaktereket. Ebben a részben 3 új karaktert (Lilit, Dragunovot és Armor King-et) ismerünk meg. A sorozatnak megfelelően minden játékos egyedi Combokkal és stílussal bír. Minden harc nemből 2-3 karaktert választhatunk, például: tae-kwon do: Hworang és Baek, pankráció (ez nem tudom mennyire harcművészet, de mind1): King és Marduk. Általában ezeknek az embereknek van köze egymáshoz szóval érdemes belekezdeni minden ember sztori módjába.

Persze a sztori módon kívül van nekünk egy edzés és egy sima Quick Play móduszunk is ahol begyakorolhatunk kombókat és egyéb cseleket.

Nem maradhat el a több játékos mód, ezt PSP-n a kapcsolódási rendszerrel oldhatjuk meg.

Azért, hogy ne legyenek ilyenkor karaktereink egyformák, a játékon belül megszerzett pontokat felhasználva kiegészítőket vásárolhatunk. Új hajstílust, ruhát vagy akár egyéb csecse-becséket vásárolhatunk kedvenc karakterünkre (Christie Monteiro combfixe nálam a favorit).

A játékmenetet nem igazán taglalnám. Ütés és rúgáskombinációkkal leteríteni az ellenfelet a lehető legrövidebb idő alatt. A pályák zártak, nincs olyan lehetőségünk, mint mondjuk a Dead Or Alive sorozatban, hogy egy utcán keresztül csapkodhatjuk egymást.   

Grafikailag… mit is mondhatnék. A játék k*rva jól néz ki! Az animációk és a karakterek (független, h PSP) hihetetlenül jól néznek ki. Persze a japán beütés itt is megvan. Mellek és hosszú combok erdeje valamint a tágra nyílt szemek effektus itt is befigyel (legjobb példa erre Xiaou aki a tipikus japcsi iskoláslány karaktere). A minket körülvevő pályák is ilyen jól néznek ki. Óriási kedvencem a Devil Jin elleni templombelső. Hihetetlen hangulata van.  

A zenék nem sokat vetnek latba. Az ellenfelek és a karakterek hangja hozza a megkívánt mércét. A háttérhangoknál megint csak az előbb említett kedvenc pályámat hoznám fel.  A tipikus templomi énekek akárcsak egy Nightwish vagy egyéb finn metal egy bevezetőjéből jöttek volna elő. Hátborzongató.

Összevetve. A Tekken 5: Dark Ressurection egy hihetetlenül jó verekedős játék, amit akármeddig el lehet játszani a sok karakter és a szinte végtelenített fejlődési rendszer miatt.

Mindenkinek jó szórakozást hozzá! J

 

Grafika: 9.5/10
- Csak az tud belekötni aki nagyon akar. Egy két dolog pixeles, de semmi több.
Irányítás: 10/10
- Itt nincs gond
Hangok: 8/10
- Csak pár pályán vesszük észre a zenét plusz a karakterek sem sokat beszélnek.
Játékélmény: 9/10
- Ki kell próbálni. Tényleg. Most! Akaroooom!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr531842128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása