Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

Face á face…Foci és reklám

2011.06.03. 09:06 - Je m'appelle Théo

Miből élnek a focisták? Pénzből. Ez elég egyszerű kérdés, de honnan jön a pénz? Nagyrészt a szponzoroktól. És honnan jön a szponzorok pénze? A sportolókból. Hogyan? Úgy, hogy példaképeink cipői, parfümjei vagy akár kedvenc repülőgép társaságai jelennek meg különböző módon, a REKLÁMOKBAN.

 
Nike: Egész estés mozifilm?
Az egyik legnépszerűbb sportszergyártó, a Nike elég komoly reklámfilmeket készít az elmúlt időben. Emlékezhetünk a VB előtti 4 perces(!) bemutatóra. Ebben persze volt egy bukta, hiszen az elődöntőkre egyetlen csapat sem kvalifikálta magát a reklámban szereplőek közül. Ezután jött a vészmegoldás a spanyol sztárokkal, akik Nike csukát hordanak. Bevallom ötletesnek és profinak tartom a sportszergyártó munkásságait. Anno a T90-es szériának a „pontos lövés” reklámai, ahol egy srác a cipőt használva talált el különböző célpontokat. Vagy a 2-es széria cipői, aminek reklámját „FPS” nézetből láttuk, egy játékos szemével. Személyes kedvencem a 2002-es VB előtt elkészült „ketrecharc”, amiben az időszak sztárjai (Figo, Davids, Roberto Carlos, Nakata, Saviola, Ronaldo stb.) egy 3 a 3 ellen tornán vettek részt, Eric Cantona vezetésével.
Persze, a Nike mellett az Adidas is igyekszik a reklámokkal. Legkomolyabb munkájuk talán a legutóbbi, a világ minden pontjáról érkező és különböző „foglalkozásokat” űző embereket mutatja meg (pl. Katy Perryt is, akit nem nagyon sorolnék sportolónak). A másik nagy név a Puma, leginkább Afrikához való kötődését mutatja meg. Legnagyobb „hátrányban” talán a Reebok van, bár valljuk be ennek a márkának nincsenek igazán nagy nevei (3-at leszámítva: Ryan Giggs, Iker Casillas és Thierry Henry).

Szagold a testem: David Beckham parfüm
David Beckham már több mint egy focista. Egy márkanév, amivel mindent el lehet adni. Nekem is volt már ilyen parfümöm, és annak üzenem, aki nagy illatorgiát vár, hogy felesleges. Igazából egy semmi extra, férfi parfüm. Persze vicces lehet belegondolni, milyen lehet az igazi DB parfüm: „Becks egy izzasztó meccs után odamegy a pálya szélén álló törölközős fiúhoz, majd beledörgöli izzadt testét a rongydarabba. Ezt kicsavarják, majd a mintát átküldik Párizsba, ahol a parfümmágusok hosszas kísérletezés után reprodukálják a mintát, ami a boltokba kerül”
Beckham mellett a másik igazi márkanév CR7, akinek a Nike külön cipőt gyárt és még egy karórát is el tud adni. Na meg alsógatyát is…női olvasóimnak most nem fogok kedvezni, mivel ezt a képet a férfi többlet miatt nem közlöm…

Reklám az élet

Gondoljatok bele. Egy meccs alatt hány reklámot látsz összesen? A BL döntő alatt legalább 5-öt biztos láttál, a meccs közben. Figyelmetlenebbeknek: Nike, Adidas, Puma, Heineken, Sony…és még csak a legevidensebbeket mondtam. Anno a Coca Cola ill. a Coke óriási pénzt fizetett, azért, hogy a VB egyik fő rekláma legyen, a Hyundai és a McDonald’s mellett. Persze, a félidőben is mennek a reklámok. Itt is rengeteg pénz folyhat be egy csatornának vagy szolgáltatónak, akár egy 20-25 másodperces szösszenetért (pl. Szilveszterkor aki a TV2-t nézte, az tudja, hogy a Himnusz elé még egy „Laci bácsi konyhája” reklám odafért).

A bejegyzés végére idetűzöm a 3 kedvenc focis reklámomat. Jó szórakozást! 
 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr232941431

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása