Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face...Az Aranylabda nyomában (2. rész)

2010.11.06. 13:27 - Je m'appelle Théo

Címkék: á face aranylabda

 

Az Aranylabda nyomában, avagy a játékosok, akik nincsenek a listán.
 
Látva az előző cikket, elgondolkodtam azon, hogy kik azok a játékosok, akik joggal vagy jog nélkül lemaradtak a listáról. Ez az én listám, mint már említettem az előző cikkben, szubjektív. Véleményeket várom kommentben :)
 
Diego Milito
-Inter Milan – ARG
Az argentin gólvágó az első a listán. Diego 3 kupát nyert meg az Internek az előző évben. A gólokat nagy mennyiségben termelte, mégsem került fel a listára, vajon miért? Az egyik ok, a válogatottban lévő mellőzöttsége lehet. Az „isteni Diego” nem igazán játszatta a milánói Diegot és ezzel talán az AL esélyeit is megölte. Az idei formája a sérülése miatt igencsak haramatos, lehet, hogy az előző év volt Diego aranykora?
 
Zlatan Ibrahimovic
- AC Milan/Barcelona - SVÉ
 
A svéd torony gyenge évet futott. A Barca-ban termelte a gólokat, mégis a nyári átigazolási „terefere” és a folytonos hisztik már csak cseresznyék voltak, a svéd válogatottal lévő betlijén. Mint tudjátok, a svédek nem jutottak ki a VB-re, ami miatt Ibra lemondta a válogatottságot, majd amikor új lehetőséget kaptak a svédek, rögtön magára rántotta a nemzeti mezt. Milyen érdekember ez?
 
Robinho
- AC Milan – BRA
Hisztis óriás után jöhet a hisztis törpe. Miután „Pelé utódja” nem találta a helyét Madridban, a Man. Cityhez igazolt, ahol közel sem nyújtotta azt, amit vártak tőle. Hazaküldték a Santosba, hátha ott felfrissül. Annyira felfrissült, hogy inkább elment Milánóba. A játéka bár még mindig elképesztően gyors és ügyes, emberileg nem tart ott, hogy megkapja ezt a díjat.
 
Nemanja Vidic
- Manchester United - SRB
Az angol bajnokságban játszó szerb, igazán peches. Az ember azt várná, hogy egy ilyen rutinos és erős védő, simán ott van a TOP23-as listán. Pedig nem. Nemanja sokszor bajlódik sérüléssel és sokszor veszíti el a fejét, ami miatt nem ítélik meg neki, ezt a lehetőséget. Emellett a válogatott, ahol játszik, sem elég ehhez a címhez.
 
 
Petr Cech
- Chelsea - CZE
A Cheslea csodakapusa már lehet megérett egy Al-ra, mégse kapta meg. Miért? Ki tudja. Talán a válogatott lehet az indok, hiszen a csehek nem igazán mutatnak sok mindent a nemzetközi fociban. Talán az, hogy a Chelsea-ben nem ő a legkiemelkedőbb alak. Ezek lehetnek az indokok, amik megakadályozták, hogy a cseh Cech megkapja a díjat.
 
 
Branislav Ivanovic
- Chelsea - SRB
 
Miért nincs ő a listán? Mert nem elég nagy név. Nagyjából két éve robbant be a köztudatba a zseniális jobbhátvéd. Akárcsak honfitársa, őt is a nemzetközi sikertelenség és a nagyobb nevek árnyéke határolja vissza.
 
Gael Clichy
- Arsenal - FRA
Az Arsenal örökifjú jobb-bekkje. Gael már régóta tagja az ágyúsok keretének és ő még a győztes generációból való, akik bajnokok voltak. Mégsincs ott a nagy nevezettek közt. Sajnos ő is sokszor sérült és az ő posztjáról már többen is szerepelnek a listán.
 
 
Wayne Rooney
- Man. United - ANG
Mit is mondhatnék? Az előző év egy kész csoda volt. Rengeteg gól, bár kevés eredmény. Az idei év pedig, maga a szenvedés. Wayne egy prostibotrány miatt már rég nem önmaga és a válogatottban is ő a „szerencsétlen szerencsés”, akinek ott a lehetőség, de nem tud élni vele.
 
 
Ryan Giggs
- Man. United - WAL
A walesi varázsló. Bevallom itt picit szubjektív voltam. Az öreg már régóta nincs top formában illetve nem kap annyi lehetőséget, de akkor is. Kitartása és tapasztalata mindig lendületet ad a Unitednek. Én adtam volna neki már egy AL-t.
 
 
Luis Suárez
- Ajax - URU
Az uruguay-i gólvágó nem került fel a listára. Talán a csúnya kezezése a VB-n, talán az idei gólínsége miatt vagy csak szimplán nem volt szimpi a lista íróinak? Passz. Az előző évben rengeteg gólt termelt és csapata legnagyobb és legfőbb figurája volt.
 
 
Landon Donovan
- LA Galaxy - USA
Az amerikai csoda. Ő lehetett volna az első amcsi, aki megnyerhette volna az AL-t. Miért nem nyerheti meg?  Az amerikai válogatott erős és ő a legnagyobb név. Jól játszik és lendületes, mégsincs fent a listán. Mi az ok? A Los Angeles Galaxy. A csapata kevés ahhoz, hogy ő nagy név legyen. Ez a baj. Az LA-vel nem érhet el akkora sikert, ami felhívja a figyelmét a FIFA emberkéinek.
 
 
Fernando Torres
- Liverpool - SPA
A világbajnok, akit a sérülések a földhöz ragasztanak. Így jellemezhetnénk, a már nem melírozott hajú spanyolt. Torres bár óriási gólérzékenységgel rendelkezik, a sérüléseinek „hála”, nem igazán kerülhet az AL közelébe.
 
 
Frank Lampard
- Chelsea - ANG
Frankie, az angol ász. Szegényke, nem került fel a listára. Talán azért, mert az elmúlt évben nem nyújtott annyit, amennyit vártak tőle vagy csak egyszerűen kevés volt a listához? Szerintem Thomas Müller helyére simán odarakhattuk volna őt is.
 
 
Dzsudzsák Balázs (!!!)
- PSV - MAGYAR
A mi Dzsudzsink. Nos, ez megint kissé szubjektív, de a listára felférne. A holland bajnokságban ő az egyik legjobb játékos, az év álomcsapatába belefért és a válogatottban is ő az igazi potenciál. Egy nevezést szerintem megérdemelne.
 
 
Mikael Essien
- Chelsea - GHA
Gyan mellett/helyett akár ő is odakerülhetett volna a listára. Irdatlanul erős és gyors játékos, akinek van olyan lövő ereje, mint Robi Carlosnak.  Véleményem szerint, ha Xabi Alonso a listára került, akkor Essien is megérdemelné. Rengeteg címet begyűjtött már a Chelsea-vel és talán ő Afrika egyik legjobb futballistája.
 
 
Carlos Tévez
- Man. City - ARG
Az argentin indián. Csupaszív játékos, aki már régóta egy igazi sikerre vár. Ez lehetne az AL, de biztos, hogy nem idén. Lehet, hogy az MC nem elég jó csapat ahhoz, hogy ilyen díjat megnyerjen valaki?
 
 
Ricardo Izechon dos Santos Leite (Kaká):
- Real Madrid - BRA
Érdekes, hogy a korábbi sztárból, lassan egy lefutott név lesz. Miért ment el a Realhoz? Nem érte meg neki. Befutott sztár és közkedvelt játékos volt Milánóban. A pénz hatalma redukálta sajnos Kaká nevét. A sérülések és a formahanyatlások állandó célpontjává vált, légy szíves, engedjétek vissza Milánóba.
 
Ennyi lettem volna mára, ha van kérdésetek, vagy gondotok, jelezzétek kommentben. Sziasztok :)
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr182426456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

messifan97 2010.11.06. 13:51:39

Szerintem Gyan helyére beférhetett volna akár Suárez,akár Milito,akár Dzsudzsák.
Roonney egy kicsit meglepett,hogy nincs a listán(bár abszolút nem szimpatikus,ez a mostani herce-hurcája pedig megerősítette ezt a tudatot bennem).
A többi játékos annyira nem lepett meg,hogy nem került fel.
Kakának meg szerintem is elkéne húznia a Realból.
Ez volt az én véleményem.

ARSENAL4EVER 2010.11.06. 14:12:22

Diego Milito: Szerintem is ott lett volna a helye, hogy mért a VB számít ezeknek, mért nem az egész éves teljesítmény..
Zlatan Ibrahimovic: Én rühelem őt. Hihetetlen milyen játékos a pályán kívül, és ennek tetejében még a pályán is eléggé rosszul teljesít.
Robinho: Én szeretem a játékát. A pénz az ő karrierjét is tönkretette.
Nemanja Vidic: Igen az a baj, hogyha válogatott csapata nem annyira jó, akkor már ezt a címet meg sem nyerheti. Szerintem nagyon jó védő, és sokkal jobban megérdemelné, mint Canavarro.
Petr Cech: Őt mindig is egy túlsztárolt kapusnak képzeltem, és az is. Bár még a "sapka" előtti időszakában jól védett, de akkor sem volt egy nagy szám, de mostanában(2007-től) nem nyújt jó teljesítményt, és mindig benne van a potya lehetősége.
Branislav Ivanovic: Jó védő, de ahogy mondtad nem fér be.
Gael Clichy: A 2007-es szezonban simán bekerülhetett volna, mostanság viszont gyengébb teljesítményt nyújt, és Gibbs már lassan-lassan leelőzi a sorban. Bár őt nagyon tisztelem, mert minden meccsen kihajtja a szíve lelkét.
Wayne Rooney: Nagyon jó csatár, ő vitte hátán a M.U. az előző év első felében. Most meg már menni akar...
Luis Suárez: Szerintem is ott lehetne a listán. Uruguay színeiben remekül szerepelt, és Forlánnal együtt vitték a hátukon a csapatot. Ajaxban pedig eléggé sok találatot szerzett, tudtommal 40-nél többet.
Landon Donovan: Nem csak a csapata miatt nincs ott a listán. Nem hiába nem kereste meg egyik nagy csapat sem. A legjobb ligákban nem teljesít annyira jól, mert egyszerűen sokszor elnyomják. Jó csatár, de kevés ide.
Fernando Torres: Elmondtál mindent róla, egyetértek.
Frank Lampard: Én inkább Özil helyett raktam volna oda, de itt sem tudok többet hozzáfűzni.
Dzsudzsák Balázs: Megérdemelné, de ameddig holland csapatban lesz nem fog bekerülni oda sem sajnos.
Mikael Essien: Ha már őt megemlítetted, én Songot is ide raktam volna. Hasonlóan jó évük volt, bár Essient eléggé hátráltatták a sérülések.
Carlos Tévez: Elég jó csapat ahhoz, de Carlos nem elég jó ahhoz.
Kaká: Egyetértek.
HOL VAN ROBIN VAN PERSIE???:)
Szerintem ő is megérdemelné, csak ügye azok a fránya sérülések. Korábban Henrynak meg kellett volna ezt nyernie, vagy Bergkamnnak, de ha ők nem, akkor majd Fabregas. :)

CFC117 2010.11.06. 16:36:55

Nagyon jó kis cikk :) Mikorra várható a következő K.O. mmentátor mérkőzés? :)
süti beállítások módosítása