Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

face á face...Az Aranylabda várományosai

2010.11.05. 12:06 - Je m'appelle Théo

Címkék: hírek foci futball á face aranylabda

 

Üdv mindenkit a Theo’s Blog következő cikkében, ahol az idei Aranylabdára ácsingózók névsorát vesézzük ki. A vélemény szubjektív, vannak játékosok akiket kevésbé illetve jobban kedvelek. Megértéseteket köszönöm :)
 
Iker Casillas (Real Madrid – SPA):
A madridi hálóőr az idei teljesítményével valószínűleg nem kapja meg az aranylabdát (ezután csak AL). Miért? Egyszerű. A RM teljesítménye közel sem volt elég kiemelkedő, hogy a világbajnokságot nyert hálóőr megkapja a díjat. Véleményem szerint Casillas már egy kicsit megkopott magához képest, persze ettől független számomra még mindig a legjobb kapus.
 
Julió César (Inter Milan – BRA)
Az Olaszországban játszó brazil hálóőrnek nagyszerű éve volt az előző. 3 kupát is nyert, azonban a VB-n történő brazil „leszerepelés” és az új edzővel lévő bukdácsolás megdönthetik César terveit az AL felé.
 
Egymáshoz mért esélyek: Casillas 50% - Julio César 50%
 
Daniel Alves (Barcelona – BRA)
A brazil védő remek szezont zárt a Barca-ban. Játéka kifogástalan, ámde az ő idei évét is nagyban befolyásolja a VB szereplés. Kételkedem benne, hogy megkaphatja-e az AL-t.
 
Philiph Lahm (Bayern München – NÉM)
A német védő nagyszerűen teljesített és nem hiába volt ő a csapatkapitánya a válogatottnak a világbajnokságon. A nevezett védők közül őt tartom az egyik esélyesnek. Játéka sokszor kifogástalan és a támadásokat is segíti.
 
Carles Puyol (Barcelona – SPA)
Véleményem szerint ő a másik esélyes a védők közül. A bozontos védő a legprecízebb és talán legjobb spanyol védők egyike. Ritkán ejt hibát, de azt a lehető legnagyobb mértékben korrigálja. Egyszerre tud szélső és középső védőt is játszani, ha szükséges. A Barcelona bár nem a kedvenc csapataim egyike, az ő játékát abszolút elismerem.
 
Maicon (Inter Milan – BRA)
A brazilokra rájár a rúd. „Ha nem lett volna az a VB” kezdetű mondatomat itt is megtartanám. Maicon támadójátéka és védőmunkája is dícséretes, őt tartom a harmadik legesélyesebbnek a védők közül.
 
Védők közül: Dani Alves 10% - Lahm 35% - Puyol 35% - Maicon 20 %
 
Francesc Fabregas (Arsenal – SPA)
Az első angol klubban játszó játékos. Cesc óriási alakja az ágyúsoknak, azonban a válogatottban inkább csak csere (még ha ő is a 10-es). Sérülékenysége az egyetlen vesszőparipája, ami meggátolhatja őt a díj elnyerésében.
 
Andrés Iniesta (Barcelona – SPA)
Ismét egy spanyol játékos. Milyen meglepő. Andrés nagyszerű játékos, akinek sokat köszönhet a Barcelona, mégis szerintem nincs sok esélye az AL-re . Miért? Nincs elégé a köztudatban. Mindenki elismeri, de nem mindenki ismeri annyira, mint Ronaldot vagy Messit. Hajtása és tudása előtt emeljük kalapunkat, mégis, a középpályások közt nem sok esélyt látok az ő győzelmének.
 
Mesuth Özil (Real Madrid – NÉM)
A gelsenkirchenből induló Mesuth óriási karriert futhat be, igen fiatalon. A Werdernél hírnevet szerzett magának, ami a VB-n növelt, majd a királyi gárdához került, ahol brillírozik. Tetszetős játéka és szimpatikus viselkedése teszik őt esélyessé, azonban szerintem ő még nem elég kiforrott és meghatározó figura ahhoz, hogy AL-t nyerjen.
 
Arjen Robben (Bayern München – HOL)
Az első holland játékos a keretben. Arjen nagyszerűen játszik mióta a müncheniekhez került, azonban nagyszerű cseleit és hihetetlen bal lábát beárnyékolja a sérülékenység és a néha túlbuzgó önzőség. Valamivel esélyesebb a díjra mint Iniesta, de véleményem szerint ez nem elég.
 
Bastian Schweinsteinger (Bayern München – NÉM)
A legszebb nevű futballista. A Van Gaal érában egy teljesen új posztot kapott, ami látszólag bevált neki. Tisztán és okosan játszik, a csapat alapembere. A gólokkal kissé adós, de mégis karizmatikus figura.
 
Wesley Sneijder (Inter Milan – HOL)
A második hollandus nevező. A fapapucsos Sneijder nagy szerepet játszott az Inter diadalmenetében. Rengeteg gólpaszt és gólhelyzetet kialakító passzt ad a társaknak és mindezt a válogatottban is rendre megteszi. Titkos esélyes lehet.
 
Xabi Alonso (Real Madrid – SPA)
Ez az év a spanyolokról szól. A madridi védekező középpályás hűen tükrözi a mások által csak „Makélélé posztnak” hívott játéktér összes melléknevét. Erős, kitartó, bátran szerel és távolról jól lő. Hasonló helyzetben van mint Iniesta. Elismerik, de a neve nem elég „nagy”.
 
Xavi Hernandez ( Barcelona – SPA)
Az utolsó ámde, nem utolsó sorban lévő játékos, Xavi. A barcelonai játékmester 81%-os passzhatékonyságot ért el a VB-n és ezt a klubbjában is sokszor megmutatja. Nagyszerű csapatember és játékos. Nagyszerű technikai képzettsége és a sérülések elkerülése is jó tulajdonsága. Esélyes lehet az AL-ra.
 
 Középpályások szemtől szemben: Iniesta 5% – Schweinsteinger 15% – Özil 15% – Robben 15% – Sneijder 20% – Xabi Alonso 5% – Xavi 25%
 
Didier Drogba (Chelsea – ELE)
A Chelsea gólvágója az első afrikai a listánkon. Az elefántcsontaprti támadó sorra lövi a gólokat minden téren, ahol pályára lép. Nagy név,b ár számomra maga a játékos az, aki nem annyira szimpatikus. Ez egyéni szoc. probléma, ettől még elismerem, nagyszerű csatár és a csapata egyik alapembere.
 
Samuel Eto’O (Inter Milan – KAM)
A második afrikai a listán, Samuel. Játékstílusa az Interbe kerüléssel együtt megváltozott. Sokkal többet mozog, több labdát kap. Nagyszerű gólvágó, aki az idén a hátán cipeli csapatát. A VB-n azonban kevésbé szép arcát mutatta, gyenge játékával, ami valószínű az AL-jába került.
Diego Forlán (Atl. Madrid – URU)
Csupa szív szőke csatár, akinek nem szállt el az agya a sok díjtól amit már megszerzett. Volt már aranycipős, EL győztes és mégis ugyanaz maradt, aki azelőtt volt. Nagyszerű csatár és Uruguay nemzeti hőse. Örülnék, ha megkapná a díjat.
 
Asamoah Gyan (Rennes – GHA)
Az utolsó afrikai nevezőnk Gyan. Nagyszerű játékos, akit még nem ismernek elegen. Sok jó csapat tett már ajánlatot neki. Játéktudása megkérdőjelezhetetlen, azonban az, hogy sokkal nagyobb nevek mellett van a listán és a VB-n elkövetett tizenegyes bakija után nem biztos, hogy megszavazzák neki az AL-t.
 
Mirosklav Klose (Bayern München – NÉM)
Az esélytelen esélyes. Klosenak van talán a legkisebb esélye a 23 nevező közül. A válogatottban ő a megmentő, de klubcsapatában gyengén és gólok nélkül játszik. Az egyik kedvenc csatárom, mégis nagy hibájának azt tartom, hogy Münchenbe igazolt. A Werderben igazi ász volt, mára azonban megkopott.
 
Thomas Müller (Bayern München – NÉM)
A német tini csillag, aki az előző idényben került be a nagy nevek sorába. Ezért nem fog nyerni. Túl fiatal és túl esetleges a játéka. Jó játékos, de ha kikapcsolják, akkor el van veszve a pályán. Ebben az évben nem, de pár év múlva talán már ő lesz a győztes.
 
Lionel Messi (Barcelona – ARG)
A nagyszerű, a Maradona utód, a Messi. Az AL jelenlegi regnáló tulajdonosa. Esélyes a címvédésre, hiszen játéka ’mit sem változott az előző idény óta. Góljainak száma növekszik és van, hogy ő viszi a hátán a csapatát. Egyetlen fekete foltja a karrierjén a válogatott, ahol nem igazán találja önmagát.
 
Cristiano Ronaldo (Real Madrid – POR)
A trónkövetelő. A futballvilág fenegyereke, Cristiano, aki képes a futballt és a celeb világot egybe gyúrni. Ő az igazi marketing futballista. Ezt a posztot még Madridba érkezése előtt vette át Beckhamtől, akárcsak 2004-ben a 7-es mezt a MU-ban. Ezt leszámítva, mint játékos, nagyszerű. Cselek tömkelege és a hihetetlen sebessége teszik igazán nagy ásszá. Messihez hasonlóan a válogatottban neki se mindig megy, azonban mostanában éledezni látszik. Színészkedése és a hisztik sajnos csökkentik értékét, azonban így is nagy esélyese a díjnak.
 
David Villa (Barcelona – SPA)
No. 23. Ő a legutolsó a listán, a spanyol csatárász. A hátán vitte góljaival a válogatottat a döntőig, majd Barcelonába ment, ahol simán kiszorította Ibrahimovicsot a keretből. A svéd mint ijedt kiskutya nyargalt el Milanóba, mert David Villa pár meccs alatt, a Barca alapemberévé vált Messi mellett.
 
Csatárok egymás közt: Drogba 12.5% – Eto’o – Gyan 2.5% – Messi 14.5% – Müller 10.5% – Klose 2.5% – Villa 10.5 – Ronaldo 14.5% –Forlán 12.5%
 
A Theo’s Blog szerinti végeredmény: 1. Cr. Ronaldo 2. Messi 3. Xavi
 
Theo ezt a végeredméynt szeretné: 1. Forlán 2. Casillas 3. Schweinsteinger.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr972423535

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

messifan97 2010.11.05. 14:17:41

Abszolút egyetértek a bejegyzéseddel.
A nevemből gondolom kiderül kinek szurkolok,de Xavinak,Iniestának vagy akármelyik spnyolnak örülnék.
Forlán is nagyon szimpatikus,nem játszik a legerősebb csapatban,nem a legerősebb válogatottban játszik,de mindig felemi az Atleticót és Uruguayt is a legjobbak közé.
Akinek abszolút nem örülnék (szerintem nem is fogja megkapni(semmi kupa))az C.Ronaldo
ez volt az én véleményem

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.11.05. 16:48:28

@messifan97: örülök h hasonló a véleményünk...mint látod, az én "kívánságlistámon" sem szerepel Ronaldo.

MetalBogyó · www.reavensworkout.blogspot.com 2010.11.05. 16:51:35

Hát én a Nationalelf tagjainak szurkolok, a VB alatt szerettem meg a játékukat, az egyetlen csapat aki lekötött.
A kapuból Casillas-t tartom esélyesnek, hátvédek közül Lahm és Puyol fog dönteni, stílusosan labdába rúgni az Aranylabdáért, és mivel a német válogatott miatt Lahm-hoz húz a szívem, nem mondok véleményt. A középpályáról Schweinsteingert és Xavit látom esélyesnek, megint nem mondok konkrét tippet, a csatárok közül én Forlánra illetve David Villára tenném a voksom.
Az én véleményem is abszolút szubjektív, és abszolút bele lehet kötni ;)

ARSENAL4EVER 2010.11.05. 16:51:40

Az AL már elég rég óta elvesztette az értéket. Főleg azért mert ilyen játékosok (Gyan, Özil, Müller) bekerülnek a választásra. Főleg ez az év, amikor az éves teljesítmény nem számít, így a VB-n mutatott játék a fő.
Özil egy túlsztárolt focista. Aki még a VB-n sem nyújtott olyan teljesítményt, hogy elismerést váltson ki belőlem.
Gyan ha annyira jó lenne, már rég elvitte volna egy nagyobb csapat, ezenkívül a VB-n tényleg jól szerepelt, de a kihagyott büntető már is mutatja, hogy ő nem ide való.
Messi meg sehol sem lenne Xavi-Iniesta duó nélkül. Ha ők nem szolgálnák ki ennyire a kis argentint, biztos vagyok benne, hogy nem lőne ennyi gólt. Sokkal inkább érdemelné meg az előbb említett két spanyol.
CR9-et bármennyire utálom elismerem tudását. Óriási futballista, na ilyeneknek van helye az AL névsorában.

ZibZero 2010.11.05. 16:52:00

@messifan97: Ronaldo, nem a 0 kupa miatt nem fogja most megkapni az aranylabdát, hanem azért mert nem szerepelt fényesen a VB-n.(és szerintem ezért nem fogja Messi sem megkapni)
a legnagyobb esélyesek Xavi és Iniesta, akik nélkül a Barca és a spanyol válogatott is alaposan gyengülne.
Szerintem Xavi fogja kapni, mert ő mind klub szinten, mind a VB-n jól teljesített.

ZibZero 2010.11.05. 17:01:15

@ARSENAL4EVER: az AL nem azért veszti el az értékét, mert jelölnek rá embereket.
Akkor vesztette el, amikor olyanok megnyerték, hogy Nedved, Sevcsenko meg ilyenek...

Gyan pedig nem azért nem sztár mer kihagyott egy büntetőt, CR is kihagyta a büntetőt a 2008as BL döntőben, mégis sztár.

ARSENAL4EVER 2010.11.05. 19:50:04

@ZibZero: Nem így értettem. Csak az is megmutatta, hogy fontos pillanatokban kihagy, így nem lehet nagy játékos.
Abban meg talán igazad van, hogy csak azért meg megnyerték, én Cannavarora gondoltam.

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.07. 10:29:20

Egyetértek az írásoddal, kivéve azokat amiket C. Ronaldo-ról írtál. Szerintem semmi "kiemelkedőt" nem nyújtott a múlt szezonban, a VB-n is leszerepelt.

ARSENAL4EVER 2010.11.07. 11:47:31

@FroG: Szerintem is a 26. gól az nem kiemelkedő...

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.07. 14:29:50

@ARSENAL4EVER: Akkor például Milito hol van a listáról?

ZibZero 2010.11.07. 17:02:57

@FroG: Szerintem nem ARSENAL4EVER állította össze a listát, ne őt kérdezd

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.11.08. 15:05:22

@ZibZero: Ez egy költői kérdés volt, és arra akartam rámutatni vele, hogy nem csak a gólok száma számít.
süti beállítások módosítása