Menü

Elérhetőségek

elér1.pngelér2.pngelér3.png

Társoldalak

társmenü_07.pngtársmenü_06.png

Utolsó kommentek

  • Csuszi kukac: Szeva Théo régi barátom! Megismersz még? :D A kis kukac immár nagy kukac lett! Úgy látszik a worms... (2014.05.23. 01:02) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: már publikáltam azt a cikket MoyesOut cimen :) (2014.05.04. 22:32) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @Je m'appelle Théo: Akkor kíváncsian várom, és a blogodon lévő dolgokat is, mert vannak olyan "top... (2014.04.30. 23:00) Költözés!
  • Je m'appelle Théo: @ARSENAL4EVER: hamarosan lesz erre válasz az új oldalon :) (2014.04.26. 21:30) Költözés!
  • ARSENAL4EVER: @szbalazs: Hát nem baj, egyszer csak kész lesz. Amúgy mi a véleményed Moyes távozásáról/munkásságá... (2014.04.22. 19:52) Költözés!
  • Utolsó 20

VB: egyenes kiesés?

2010.07.14. 11:03 - Je m'appelle Théo

Címkék: játék foci vb futball

A csoportmeccsek után publikáltam egy saját kis eszmefuttatást, most ez folytatódik, az egyenes kieséses szakaszról, illetve azoknak a meccseiről.

 

Nyolcaddöntők:

 

Uruguay 2 –1 Dél Korea: Uruguay első lépése a meglepetés felé. Egy szerencsés és egy csodaszép gólra, a fáradtan és unottan játszó dél-koreaiak csak eggyel tudtak válaszolni. Nem ez volt a legszebb mérkőzés a VB-n az biztos, de rosszabbat is láttunk már.

 

USA 1–2 Ghána: A Biblia úgy néz ki, hogy tényleg megjósolta a Ghánaiak VB sikerét. Vagy nem? Nehéz meccsek, a 2x 15 perces hosszabbításban dőlt el a meccs a fekete csillagok javára. Ez már egy jobb meccs volt, de tudtuk, a java csak ezután jön.    

 

Hollandia 2-1 Szlovákia: Ez a 2-1 valami kötelező eredmény? A hollandusok a VB formájukat hozták. Kemények voltak, lőttek pár gólt ’oszt nyertek. Északi szomszédjainknak nem kell szégyenkezni, ez is gyönyörű eredmény. A szlovákok szépen helyt álltak a VB alatt és nem mellesleg kiütötték a regnáló világbajnokot. Tapsot nekik.

 

Brazília 3-0 Chile: Ez is 3 gól, de itt egyhangú elosztásban. A brazilok, bár lehengerelték Chilét, az mégis tökös legény módjára hajtotta végig a meccset. Személy szerint jobban örültem volna, ha ők mentek volna tovább, hiszen sokkal szimpatikusabb és vakmerőbb focit akartak játszani, mint a brazilok.

 

Argentína 3-1 Mexikó: A bírók napja, csapó 1. Messi elkápráztatott minket egy gólpasszal, amivel csak az volt a baj, hogy lesen találta Tévezt, de a gyönyörtől elképedt bíró azért megadta. Az argentínok csűrték csavarták a meccset, gólokat is lőttek, de a csattanó talán Javi Hernández avagy Chicharito gólja volt, ami a mexikóiak utolsó gólja volt a 2010-es VB-n. Nem, mellesleg aki figyelmes volt, az látott egy magyar zászlót a második félidőben, a mexikói kapu mögött.

 

Németország 4-1 Anglia: Bírók napja, csapó 2. Az első húsz perc eseménytelensége után beindult az élet. Két gyors német gólra egy angol jött válaszul és egy Lampard löket. Utóbbi is gól lett volna, ha használtak volna videóbírót. A második félidő első 20 perce megint unalmas volt, majd a második fele megint hozott 2 német gólt. Válasz nélkül. Anglia és Rooney így csúful kiestek. Ebből nem lesz lovaggá ütés meg smaci a királynővel Wayne…  

 

Paraguay 0-0 (t.e. 5-3) Japán: Az első tizenegyes párbaj a vébén. Ezzel mindent elmondtam. A két csapat küzdött a meccsen, de nem ért el semmit. Az ősi párbaj módszer döntött, miszerint állj egy, a kaputól 11 méterre lévő ponthoz és jól rúgd meg onnan a labdát. A ki-ki meccset a dél-amerikaiak nyerték.

 

Spanyolország 1–0 Portugália: Szép a hajad CR9…vagy CR7…! Ez a  maximum amit dicséretként mondhatunk Ronaldonak a világbajnokságon mutatottakért. Gyengén játszott, akárcsak a válogatottja és a műmájer Queiroz edző. A spanyolok egy bzitonsági focival behúzták a meccset, ki másnak, mint David Villának a góljával.

 

Negyeddöntők:

 

Uruguay 1–1 Ghána: Sulley Muntari nem aprózta el az biztos. Nagy gólt vágott a kölyökképű Muslera hálójába, amire ki más, mint az isteni Diego (nem Maradona) Forlán válaszolt. Mégsem ezek voltak a legfőbb momentumai a meccsnek. A 2x15 perc utolsó-utáni pillanatában, óriási helyzetben Suárez védett Muslera helyett. Ennek eredménye 11es Ghánának és piros lap az Ajax gólvágójának. Gyan odaállt és hibázott. Ez volt a vége Ghána számára. Jött a 11-es párbaj, ahol Abreu kissé pofátlan „Panenca”-s lövésének köszönhetően Uruguay ment tovább.

 

Hollandia 2–1 Brazília: Az első félidős Brazília nyert volna. A második félidős Brazília leégetett egy futball nemzetet. Gyönyörű gólra, két pitiáner góllal válaszolt Hollandia. Felipe Melo egy tőle szokatlanul gyenge meccset futott, amit Julio César bénázása spékelt meg. A fapapucs csúful rálépett a sambazo lábakra. Chile akkor is jobb lett volna. *duzzog*

 

Argentína 0-4 Németország: Ennek a két csapatnak szurkoltam igazán. Az angoloknak is, de mégis ehhez a kettőhöz húz a szívem. Maradona két mérettel nagyobb zakóban és isten kezével a nadrágjában érkezett meg, majd sírva távozott. Miért? Mert az argentínokat Messistől, mindenestől elmosta egy német góláradat. Szép meccs volt, hála Müllernek, Klosenek és az argentín védőknek.

 

Paraguay 0-1 Spanyolország: Férfitársaimmal együtt imádkoztunk Spanyolország bukásáért. Az ok egyszerű, ha továbbjut Paraguay, akkor egyik gyönyörű drukkerük levetkőzik (bár zakóztak a paraguayiak, a csaj mégis levetkőzött!). Sajna az eredmény azt mutatja, hogy a spanyolokat annyira ez nem érdekelte. Egyszerű és kemény meccs volt. David Villa góllal.

 

Elődöntők:

 

Hollandia – Uruguay: Annyi ilyen meccs lehetett volna. Élmény volt nézni. Forlán eszeveszettül nagy gólt lőtt és Perreira szabadrúgás kombója is gyönyörű volt, de erre a hollandok eggyel több választ adtak. Gio Van Bronchorst talán a VB legnagyobb gólját lőtte, ballal a jobb felsőbe. Óriási löket volt. Ez volt talán az első meccs, ahol a hollandokat igazán játszani láttam. Uruguay kitartóan játszott, a végét még izgalmassá tették, de mágis a végéig izgalmas meccsen az oranje nyert.

 

Németország 0-1 Spanyolország: Paul megjósolta. Majdnem megették érte, de igaza lett. Németország gyenge játékkal bukta el az elődöntőt, a tőlük megszokott, kissé lagymatag focit játszó spanyolok ellen. Del Bosque ügyes. Úgy rombolja szét más csapatok játékát, mitn senki más és mégis nekik drukkol mindenki (bevallom a döntőben én is).

 

Bronzmeccs:

 

Uruguay 2-3 Németország: Amikor felkeltem a meccs után a fotelből, azt kívántam, bár ez lett volna a VB döntő. Izgalmas meccs. Öt csodálatos gól. A végére rengeteg izgalom. Miért nem lehet minden meccs ilyen? Ha ekkora alázattal és élvezettel játszana a többi válogatott, akkor rekord mennyiségű gólt és nem defenzív lötyögést láttunk volna a VB-n. Élmény volt. Forlán ismét hozta a formáját, gyönyörű gólt lőtt. Az ifjú Müller is jól teljesített. Az ismerősöm által, csak „zombinak” hívott Özil nem sokat nyújtott, de ez is elég volt a bronzéremhez. Nagy csata volt, a végén ha Forlán szabadrúgása bement volna…jajj de szép lett volna…

 

Döntő:

 

Hollandia 0-1 Spanyolország: Életemben ez volt a harmadik VB döntőm, amit végignéztem. Lehet, hogy én vagyok a rossz ómen, de eddig szinte csak keserű szájízzel keltem fel VB döntő után. A meccsek Mr. Jump nyitotta, aki egy helyes sapkát akart adni a VB trófeának, azonban a rend marcona őrei ezt megakadályozták. Az angol családapák gyöngye, Mr. Webb vezette ki a csapatokat a gyepre, ha már a gyerekeit nem vezetgeti olyan jól. A spanyolok 117 perc szívózás után gólt lőttek és nyertek. Szép helyzetek is voltak, sőt néha még a meccs is úgy tűnt, hogy beindult. Miért volt ez rossz meccs? A sok ótvar szabálytalanság miatt! Miért kell egy meccset így darabolni? Miért nem lehet a játékkal foglalkozni? Oké, hogy a spanyolok sem játszottak szép focit, de legalább nem a bokákat rugdosták a labda helyett (Van Bommeltől bocs, ő Xavi bordáira vadászott). 117. percben megnyerte a VB-t a spanyol csapat, majd átvették a győztesnek járó trófeát, a hollandok a vesztesnek járó ezüstöt és a TV Maci köpése után mindenki aludni tért.

 

Ennyi lett volna mára, még lesz egy ilyen VB bejegyzés, a torna körülményeiről. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://theosblog.blog.hu/api/trackback/id/tr132150950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atilye · http://pcjatekokelemzes.blog.hu/ 2010.07.15. 17:36:14

Annyi a bajom, hogy a megfogalmazáson nagyon látszik, hogy utálod a Hollandokat.

Valamint azon is megdöbbentem, hogy alig 2 szót írtál Suarez kézzel védéséről. Szerintem ez az egész foci megcsúfítása volt.

Ha rajtam múlna többet nem lépne pályára a fiú.

ARSENAL4EVER 2010.07.15. 18:49:49

@Atilye: Nem csak az volt a megcsúfítása a focinak.Még sorolhatnám a fatális bírói döntéseket, a döntő beli holland felfogás, a spanyolok hátul passzolgatos unalmas focija, és az első forduló meccsei, meg persze a teljes defenzív focivá alakulás.Már kivagyok éhezve egy jó meccsre.Remélem az Arsenal tovább folytatja a szép,gyors, sok gólos játékát, és akkor ez az év sem lesz unalmas számomra.Go Gunners!

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.07.16. 10:49:58

@Atilye: az, hogy nem szeretem a hollandokat, az sajnos tényleg nyilvánvaló...Suárezről meg annyit, hogy még lesz egy-két bejegyzés a VB-vel kapcsolatban, amiben kitérek ezekre a szituációkra bővebben :)

Mo$qUiTo · http://anomaly.blog.hu/ 2010.07.16. 13:42:56

Én igazából sosem szerettem a focit, játszani főleg, de még nézni se gyakran. Szégyen vagy nem, ez volt az első VB amit végig néztem (inkább szenvedtem) de miután Németország kiesett, számomra nem volt miért nézni. Lehet, hogy a 2010-es volt életem első, és utolsó VB-je xD..Am a cikk az szép, csak helyenként tényleg picit elfogult voltál.

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.07.16. 16:22:21

@Mo$qUiTo: hát, sajnálom h ez volt az első VB amit végig láttál...:D volt ettől már jobb is :D

FroG · http://smokingbarrels.blog.hu/ 2010.07.16. 18:28:30

Szia theo!
Megkaptad az e-mail-em?

CFC117 2010.07.16. 19:08:14

Szia Theo! irtam egy e-mail-t kérlek válaszolj :)

Je m'appelle Théo · http://www.theosblog.blog.hu 2010.07.16. 20:58:04

@sjay: megkaptam, letöltöttem a videókat, az lesz a VB döntő meccs után a köv videó.

@CFC117: a tiédet is megkaptam és válaszoltam :)
süti beállítások módosítása